Για τον 25ετή γάμο του με τη δημοσιογράφο Εύα Μπίθα μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός περιγράφοντας προσωπικές στιγμές τους. Η γνωριμία τους, ο δυνατός έρωτας και οι καυγάδες που έχουν ζήσει ως ζευγάρι.

Η πρώτη γνωριμία τους έγινε όταν εκείνη πήγε να του πάρει μία συνέντευξη. Έλα όμως, που το μαγνητοφωνάκι δεν είχε καταγράψει τίποτα με τους δυο τους να συναντιούνται για δεύτερη φορά προκειμένου να ξανακάνουν τη συνέντευξη.

"Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια ατυχία με τις μπαταρίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν το έκανε επίτηδες. Απλά, επειδή ξέρω ότι την ενοχλεί, της λέω καμιά φορά: “Με είχες βάλει στο μάτι, όπως βάζουν τα κορίτσια τον Τζορτζ Κλούνει”, γιατί μου αρέσει να την πειράζω. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Και ίσως γι’ αυτό ο Θεός προκάλεσε αυτό το μικρό ατύχημα με τις μπαταρίες, γιατί κατάλαβε ότι χρειαζόμασταν και μια δεύτερη ματιά".

Ο σπουδαίος ηθοποιός απαντά και στην ερώτηση "έχει περάσει ποτέ κρίση ο γάμος σας";: "Ο γάμος μας πέρασε κάποια σκαμπανεβάσματα κατά καιρούς, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο να πούμε ότι χωρίζουμε. Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά ψύχραιμο ζευγάρι. Αν πραγματικά θέλεις να μείνεις μαζί με τον άνθρωπό σου, και ανέχεσαι πράγματα και φροντίζεις να διορθωθείς. Και τελικά μπορεί να σου κάνει καλό αυτή η άσκηση, γιατί βελτιώνεσαι. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι ο γάμος μου με έκανε πολύ καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα σοφότερο".

Όσο για τους τσακωμούς τους, δήλωσε στο περιοδικό ΟΚ!: "Μπορώ να περιγράψω καβγάδες με τους οποίους γελάμε πολύ, όταν τους θυμόμαστε. Ένα βράδυ ήμασταν στο αυτοκίνητο, τσακωνόμασταν και κάποια στιγμή η Εύα θύμωσε τόσο πολύ που μου είπε: “Σταμάτα να κατέβω”. Πραγματικά, την άφησα στην άκρη του δρόμου, όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί της χρήματα για να πάρει ταξί. Εγώ συνέχισα τη πορεία μου, αλλά λόγω μονοδρόμησης πέρασα μερικά λεπτά αργότερα από το σημείο όπου είχε φτάσει ήδη εκείνη, αν και ήταν πεζή. Μου έκανε νόημα να σταματήσω, αλλά δεν την είδα, παρόλο που πέρασα ουσιαστικά δίπλα της. Μπήκα λοιπόν στο σπίτι μας για να τη δω να έρχεται μια ώρα αργότερα ασθμαίνοντας γιατί είχε κάνει όλη τη διαδρομή με τα πόδια. Η πρώτη της φράση ήταν: “Καλά, δεν με είδες;”"