Δεν μιλάει συχνά όταν το αποφασίσει όμως, τα λόγια του είναι πάντα τεκμηριωμένα και απολαυστικά να τα διαβάζεις και να μπαίνουν διάφορες υπαρξιακές σκέψεις σου σε δρόμους βαθύτερων αναζητήσεων.

Για τον Γιώργο Κιμούλη ο λόγος, ο οποίος με αφορμή την παράσταση "Θεσμοφοριάζουσες" που ανεβάζει, μίλησε  στο My Salonika για την εξουσία. Άραγε έχει φύλο η εξουσία; Ο πρωταγωνιστής με το σχεδόν μεταφυσικό ταλέντο δίνει τη δική του απάντηση:

«Όχι. Η εξουσία είναι ένα δημιούργημα του ανδρός. Είναι αρσενική κατασκευή. Όπως και καθετί που κινείται στον χώρο του πολιτισμού. Στον χώρο της λειτουργίας της πόλης. Το ότι η εξουσία ονοματοδοτήθηκε με μία λέξη θηλυκού γένους, δεν αθωώνει την αρσενική αντίληψη και την αρσενική στάση απέναντι στις σχέσεις των ανθρώπων, όπου κάποιος, ούτως ή άλλως, θα άρχει κάποιους άλλους. Η γυναίκα είναι ένα φυσικό ον. Ο βασικός εκπρόσωπος της φύσης. Και στη φύση, δεν υπάρχει αρχηγός...

Η φύση δεν εξουσιάζει. Η φύση υπάρχει. Από αυτή την αντίληψη ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί, ξεχνώντας ότι και ο ίδιος είναι μέρος της φύσης. Ο άνθρωπος πίστεψε κάποια στιγμή ότι κατασκευάζοντας τη πόλη, κατασκεύασε ένα ολόκληρο σύμπαν. Επηρμένα θεοποίησε τον εαυτό του. Ενώ, ο άνθρωπος δεν είναι δημιουργός. Ο άνθρωπος είναι κατασκευαστής. Το ζητούμενο λοιπόν, είναι κατά πόσο μπορεί ο άνθρωπος να επιστρέψει σε αυτή τη νοοτροπία. Σε αυτή τη στάση, σε αυτή τη θέση, σε αυτή την αντίληψη. Αν το κατορθώσει σημαίνει ότι η ανθρωπότητα θα κερδίσει πάλι, σίγουρα, το χαμένο της πρόσωπο».