current views are: 1

9 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση05:00

Το MEGA υποδέχθηκε το Φθινόπωρο!

Μεσημέρι Τρίτης. Έξω καύσωνας, πολύβουα τρεχαλητά, άνθρωποι να ρομποτοποιούνται για να προλάβουν. (αλήθεια τι;)

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Μεσημέρι Τρίτης. Έξω καύσωνας, πολύβουα τρεχαλητά, άνθρωποι να ρομποτοποιούνται για να προλάβουν. (αλήθεια τι;)

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Μεσημέρι Τρίτης. Έξω καύσωνας, πολύβουα τρεχαλητά, άνθρωποι να ρομποτοποιούνται για να προλάβουν. (αλήθεια τι;)

Ραντεβού με το MEGA στο δροσερό “Black Duck Garden”. Θέμα της συνάντησης “το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού για τη νέα σεζόν”. Καλοστρωμένα τραπέζια φορτωμένα με λιχουδιές (από αυτές που παχαίνουν), γέλια, τασάκια να καίγονται μέσα τους ανάσες ζωής και φυσικά δημοσιογράφοι. Αγαπημένοι συνάδελφοι του τηλεοπτικού ρεπορτάζ με τις σημειώσεις τους αγκαλιά και τις ερωτήσεις έτοιμες, καλογραμμένες να αναζητούν απαντήσεις. “Τι θα γίνει με το Πρωινό του MEGA;”, “Ποιες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα;”, “Θα τελειώσει επιτέλους η τουρκολαγνεία;” “Ποια ονόματα συζητούν για το prime time;”, “Θα υπάρχει ψυχαγωγία το Σαββατοκύριακο;” Το Μεγάλο Κανάλι είχε από Ιούλη μήνα όλες τις απαντήσεις, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο την οργανωτικότητά του στη λήψη αποφάσεων.

Το έμψυχο διευθυντικό δυναμικό του MEGA ήταν όλο εκεί. Ο κ. Λοϊζος Ξενόπουλος (διευθυντής προγράμματος), ο κ. Χάρης Γούλιος (υπεύθυνος επικοινωνίας), o κ. Μιχάλης Σούπος (υπεύθυνος ψυχαγωγίας), ο κ. Φώτης Βαλαντάσης (υπεύθυνος σχεδιασμού), η Βίβιαν Γιαννοπούλου (υπεύθυνη μυθοπλασίας) και φυσικά τα αγαπημένα κορίτσια του σταθμού που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους πολλές σελίδες θα έμειναν λευκές, χωρίς μελάνι να στάζει. Η Στέλλα, η Μίρκα, η Άννα.

Ενημερωθήκαμε για όλα, κρατήσαμε σημειώσεις, φιλτράραμε δηλώσεις και σκέψεις. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε:

– Ελληνική Μυθοπλασία

Συνεχίζουν τα “Κλεμμένα Όνειρα” με τα γυρίσματά τους να ξεκινούν αρχές Σεπτέμβρη και νέα -άφθαρτα- πρόσωπα του θεάτρου και κινηματογράφου να εντάσσονται στην πετυχημένη σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη. (από τους παλιούς μένουν Κωνσταντίνος Λάγκος και Ορέστης Τρίκας) Η σειρά θα ξαναπροβληθεί από Δεκέμβρη, θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ενώ την σκηνοθεσία θα αναλάβει η έμπειρη Ρέινα Εσκενάζυ. Παράλληλα, ο Δημήτρης Αρβανίτης έχει έτοιμα τα πρώτα επεισόδια της νέας του υψηλών προδιαγραφών σειράς με τον τίτλο “Η Δικαίωση” που θα παίζεται δύο φορές την εβδομάδα με ωριαία και κάτι επεισόδια και φόντο την όμορφη Σύρο. Για τους πιστούς “Κάτω Παρταλιώτες” τα νέα είναι ευχάριστα. Το ελληνικό σήριαλ με την υπογραφή του Λευτέρη Παπαπέτρου πήρε το πράσινο φως για τον Ιανουάριο του ’15 με τρεις από τους πρωταγωνιστές να αποχωρούν και τρεις νέους να έρχονται με… άγριες διαθέσεις. (τα ονόματα θα ανακοινώσουμε προσεχώς).

Από τον νέο προγραμματισμό του καναλιού της Μεσογείων δεν θα γινόταν να λείψει ο Γιώργος Καπουτζίδης και η εβδομαδιαία του “Εθνική Ελλάδος” με κείμενα καυστικά, δηκτικά, αφορμώμενα από την ελληνική πραγματικότητα και πρωταγωνίστριές του τις Σμαράγδα Καρύδη (την αξιοποιεί έντονα το κανάλι), Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Τα τούρκικα σχεδόν θα απουσιάζουν από το νέο πρόγραμμα (δόξα σοι), ενώ θα δοθεί έμφαση στις ξένες σειρές (συνεχίζουν κανονικά τα “Masters of Sex” και “House of Cards”). Η “Μοντέρνα Οικογένεια” ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό για τον Οκτώβρη ενώ οι Γιώργος Φειδάς (σενάριο) και Ανδρέας Μορφονιός (σκηνοθεσία) συναντιούνται στο “Μάνα εξ΄ ουρανού”, που θα βγει στις τηλεοπτικές οθόνες και αυτό από Οκτώβρη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Μαρία Σολωμού. Πρόκειται για μία σειρά – ωδή στη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που αυτή καλείται σε καθημερινή βάση να εκπληρώσει. Το Mega προέβλεψε και για τους… hardcore τηλεθεατές του, καθώς απ΄ ότι μάθαμε σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα από Ιανουάριο τις “Ηρωίδες” του με την υπογραφή της Αλεξάνδρας Κ. Η συγκεκριμένη σειρά θα προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση μετά τις 22.30 το βράδυ, διότι θα υπάρχουν juicy σκηνές!!!

– Ψυχαγωγικές εκπομπές

Το νέο πουλέν του καναλιού που ακούει στο όνομα Ζέτα Μακρυπούλια θα μας κρατήσει συντροφιά από το δεύτερο μισό της σεζόν, παρουσιάζοντας το μουσικό talent show “Rising Star”. Και το συγκεκριμένο show δεν θα είναι το μόνο που θα παρουσιάσει ο σταθμός. Εγκαταλείποντας οριστικά την ιδέα για επόμενο “Just the Two of Us” (δεν “περπάτησε”  το προηγούμενο κατά γενική παραδοχή), θα βγάλουν από Οκτώβρη το “Music School” (δύο εκπομπές την εβδομάδα) με την όμορφη Ντορέττα Παπαδημητρίου στην παρουσίαση και 16 συνολικά μπόμπιρες στον ρόλο των διαγωνιζόμενων, που καλούνται να κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα. Για την κριτική επιτροπή ο μόνος “κλεισμένος” είναι μέχρι στιγμής ο Γιώργος Θεοφάνους (βοήθησε και το “Εργαστηριάκι” του), ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου.

Παράλληλα, θα συνεχίσει κανονικά η προβολή του πετυχημένου “Celebrity Game” με τη Σμαράγδα Καρύδη ενώ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (ώρες 5-7 το απόγευμα) το πολυπρόσωπο και καλοσκηνοθετημένο “Joy” σε παραγωγή του Δημήτρη Αργυρόπουλου. Σε συζητήσεις βρίσκονται τα στελέχη του σταθμού για να εντάξουν στο πρόγραμμά τους και μια σατιρική εκπομπή (“παγώνει” προς το παρών το όνομα του Μάρκου Σεφερλή) ενώ στον άμεσο σχεδιασμό τους είναι από Ιανουάριο να αντικατασταθούν οι πολυπαιγμένες επαναλήψεις ελληνικών σειρών με μια καθημερινή απογευματινή εκπομπή που θα θυμίζει έντονα το “Μίλα” της Τατιάνας Στεφανίδου. Τέλος, σε διπλό ρόλο θα δούμε τον Άκη Πετρετζίκη: Εβδομαδιαία ταξιδιωτική εκπομπή, (“Η Λίστα” θα ονομάζεται το τηλεοπτικό οδοιπορικό του) αλλά και καθημερινή εκπομπή μαγειρικής με έντονη γεύση Ελλάδας. 

– Πρωινό χωρίς “mou”

Και ερχόμαστε στο καυτό θέμα της πρωινής ζώνης του καναλιού (10-1 π.μ.), που έμεινε ακέφαλη μετά την αποχώρηση των Πέτρου Κωστόπουλου και Τζένης Μπαλατσινού (δεν συνεχίζουν στο κανάλι ούτε μαζί ούτε χώρια). Καταρχάς από το Πρωινό φεύγει το “mou” με το Μega να κάνει λόγο για μία ολική αλλαγή φορμάτ. Το Μεγάλο Κανάλι θα αναζητήσει πρόσωπα για τη στελέχωση της πρωινής του ζώνης εκτός καναλιού, έχοντας κάνει ήδη τις πρώτες επαφές. (με Βάσω Λασκαράκη και Αλέκα Καμηλά) Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την πρωινή παρέα να είναι γυναικεία με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο να παραμένει -αναβαθμισμένος- στην πρωινή ζώνη. Αλλαγή σκηνικών, θεματολογίας και ένταξη νέων ενοτήτων (συζητούν να προστεθεί η κατηγορία “θέατρο”) θα έχουμε στο πρωινό του Mega. “Θέλουμε ένα πρωινό χαρούμενο, προσωποκεντρικό, μια καλή πρωινή συντροφιά για τους τηλεθεατές μας από το οποίο θα απουσιάζουν εντελώς ίντριγκες και τσακωμοί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοίζος Ξενόπουλος για τον πρωινό σχεδιασμό του Μεγάλου Καναλιού.