Μια σημαντική συνέντευξη, εφ όλης της ύλης και χωρίς κόμπλεξ ή εξιδανικεύσεις έδωσε στο περιοδικό «ΕΓΩ» ο θρυλικός Ντίμης Κρίτσας. Ο άνθρωπος – σύμβολο μιας γλυκιάς, έγχρωμης εποχής, ο σχεδιαστής μόδας και κοσμικός εξουσιαστής ανάμεσα σ΄ άλλα απάντησε στο αν έζησε ανεκπλήρωτους έρωτες.

«Δεν ήμουν από αυτούς που έκρυβαν τη ζωή τους. Απλώς ότι έκανα το έκανα με ευπρέπεια. Το να είσαι ομοφυλόφιλος την εποχή εκείνη δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Επιπλέον ήταν λίγοι και οι ομοφυλόφιλοι που ήταν ευπρεπείς. Βέβαια, δεν ήθελα ποτέ να ενοχληθεί η μητέρα μου». Άραγε ο πατέρας του αποδέχτηκε το γεγονός ότι ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος; «Με τον μπαμπά μου είχα πάντα πόλεμο. Μάλιστα, όταν πήγα στην Αμερική, επισκέφτηκα έναν ψυχολόγο να δω μήπως έφταιγε ο πατέρας μου για το σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Μου απάντησε «μην ξανάρθεις και πετάς τα λεφτά σου από τη στιγμή που ξέρεις ότι δεν αγαπούσες τον πατέρα σου».

Πιο κάτω λέει ακόμη: «είχα μια μαμά που με λάτρευε και τη λάτρευα. Ποτέ δεν συζητούσαμε στο σπίτι για εμένα. Θυμάμαι μια φορά πάνω σε μια κουβέντα η γιαγιά μου είπε "νομίζω ότι αυτός είναι τοιούτος". Έτσι έλεγαν τους ομοφυλόφιλους τότε. Φρόντιζα πάντοτε να συμπεριφέρομαι με πολλή προσοχή, χωρίς να θίγω κανέναν».

Τον ενοχλεί να είναι κάποιος προκλητικός; «Το θεωρώ ανούσιο. Στο "Studio 54″ από τη μία μεριά έβλεπες βασιλιάδες με σμόκιν και από την άλλη ομοφυλόφιλους να κάνουν τρέλες. Βέβαια στη Νέα Υόρκη ήταν πιο απελευθερωμένοι.Ύστερα ήρθε το AIDS και τα κατέστρεψε όλα. Όλη η ζωή των γκέι και των κοσμικών κύκλων καταστράφηκε από αυτήν τη μάστιγα». Όμως, δεν σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι ο Billy Bo είχε AIDS. «Καθόλου, διότι κάθε φορά που ερχόταν στην Αμερική κινούνταν στα άκρα, δεν είχε όρια. Με τον Billy Bo δεν με συνέδεε καμία φοβερή φιλία. Είχε μανία γιατί ήταν ωραίος. Στη Νέα Υόρκη όμως, δεν είχε ιδιαίτερες κατακτήσεις. εκεί οι γκέι ψάχνουν άντρες. Θυμάμαι ένα βράδυ που τον είχα πάει σε ένα πάρτι στο "Underground", μου είπε "Ντίμη, κανείς δεν με κοιτάζει". "Επειδή είσαι θηλυπρεπής", του απάντησα».

Όταν ρωτιέται για το αν δοκίμασε ναρκωτικά στο «Studio 54» απαντά απόλυτα ειλικρινά πως «είναι δυνατόν να μην δοκιμάσεις ναρκωτικά στην Αμερική; Είχα τρέλα με την κοκαΐνη. Τίποτα άλλο… Τη γλύτωσα στο παρά πέντε. Είχα δυνατό χαρακτήρα. Έκανα ένα ταξίδι στην Ευρώπη για ενάμιση μήνα, γύρισα και δεν ξαναπήρα ποτέ. Πηγαίνεις προς τον θάνατο με την κοκαΐνη. Σου καταστρέφει τη μύτη, την καρδιά…».

Άραγε δεν φοβόταν μη τον ανακαλύψουν; «Να μας ανακαλύψουν; Τότε η κοκαΐνη έρεε. Πηγαίναμε στο Χάρλεμ για να την προμηθευτούμε. Είχα βρει έναν που μου είχε αδυναμία και μου έδινε ότι ήθελα. Μάλιστα αυτοαποκαλούνταν "βαρόνος". Του είπα "τους ξέρουν τους βαρόνους, να ονομαστείς μαρκήσιος" και όντως το άλλαξε… Είχα ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα στην κοκαΐνη. Και εγώ και ο Rossellini, που ήμασταν φίλοι. Παίρναμε δύο μποτίλιες με σκόνη. Μία για εμάς και μία για να κερνάμε».

TAGS