Για την προσωπική της ζωή, αλλά και τους στόχους της στον χώρο της υποκριτικής μίλησε η Τόνια Σωτηροπούλου στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly».

Στοχεύεις στον εμπορικό ρόλο που θα σου εξασφαλίσει τη γρήγορη αναγνωρισιμότητα, καθώς η ξένη αγορά είναι άκρως ανταγωνιστική;

Δεν αρνούμαι μια blockbuster ταινία, αλλά είμαι ευτυχισμένη όταν συμμετέχω σε μια ανεξάρτητη παραγωγή που με εξελίσσει υποκριτικά. Ο περισσότερος κόσμος στην Αγγλία, για παράδειγμα, με γνωρίζει από την ταινία «Berberian Sound Studio», μια παραγωγή καθαρά… φεστιβαλική για την οποία δούλεψα πολύ σκληρά.

Άλλη ηθοποιός στη θέση σου θα είχε εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως την επιτυχία από την ταινία του «James Bond»;

Δεν θέλω να πουλήσω τον εαυτό μου για κανένα λόγο! Δεν σκέφτομαι ότι είμαι εφήμερη, ότι είμαι ένα πυροτέχνημα. Αν το πίστευα, θα λειτουργούσα διαφορετικά, θα είχα βγάλει αρκετά χρήματα, δεν θα χρειαζόταν να δουλέψω! Σε αυτή την ταινία έκανα απλά τη δουλειά μου, ήταν το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου να με σκηνοθετεί ο Sam Mendes.

Στο θέμα των ομοφυλοφίλων είμαστε οι λιγότερο προοδευτικοί Ευρωπαίοι; 

Όχι, δεν το νομίζω. Η αλήθεια είναι όμως πως με σόκαρε η αντίδραση των Ελλήνων στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Πέρυσι είχα γνωρίσει την Conchita, θεωρώ πως είναι ένας πολύ καλός performer και υποδυόταν απλά ένα ρόλο. Δεν έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, στην κανονική του ζωή βγάζει την περούκα και ζει με το σύντροφό του όπως όλα τα ζευγάρια. Όταν, όμως, δημοσίευσα μια φωτογραφία μας στα social media, δέχτηκα πολλά υβριστικά σχόλια. 

Η γυμναστική και η σωστή διατροφή είναι δύο αγαπημένες σου συνήθειες;

Τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνω TRX και spinning (σ.σ.: εντατική γυμναστική σε στατικό ποδήλατο) με τον γυμναστή μου Βαγγέλη Ζαρουχλιώτη, αλλά και pole dancing το οποίο μου αρέσει πολύ. Στη διατροφή μου δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Ίσως με έχει βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους μου και το γεγονός πως εδώ και 8 χρόνια δεν τρώω κρέας, είμαι vegetarian. 

Ανακάλυψες την προσωπική ευτυχία;

Δεν είμαι μόνη, αν εννοείς αυτό, είμαι πολύ ευτυχισμένη. Το με ποιον, όχι δεν θα το πω! 

Φοβάσαι πια να εκτίθεσαι δημόσια; 

Και όμως, ποτέ δεν υπήρξα επιφυλακτική. Μπορεί να προστατεύω ίσως λίγο περισσότερο τώρα πια την προσωπική μου ζωή, αλλά δεν φοβάμαι. Ζω κανονικά την κάθε μέρα μου όπως όλοι! 

Γάμος και παιδί είναι στα σχέδιά σου;

Αφήνω στο χρόνο να αποφασίσει. Ναι, θέλω να κάνω ένα παιδί, αλλά όταν νιώσω έτοιμη, όταν αισθανθώ πως έχω ολοκληρώσει μερικά πράγματα, ακόμα και επαγγελματικά αν θέλεις, για να μπορέσω να δώσω το 100% του εαυτού μου. Για μένα οι γυναίκες που συνδυάζουν δουλειά και παιδιά είναι ηρωίδες!