Για την πρώτη της συλλογή ρούχων με την επωνυμία "N9VE" αλλά και το άγχος της ζυγαριάς μίλησε η Νίκη Κάρτσωνα.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στο περιοδικό Like:

- Με τον χρόνο τι σχέση έχεις;

Πολύ καλή μέχρι στιγμής. Σε τρία χρόνια γίνομαι σαράντα και η αλήθεια είναι πως μου χτυπάει έντονα αυτό το νούμερο. Κάποτε μου έλεγαν «σαράντα» και μου φαινόταν μια πολύ μακρινή ηλικία. Τώρα πια, τα «σαράντα» μου φαίνονται τα νέα είκοσι. Νιώθω ότι έχω να κάνω πάρα πολλά πράγματα ακόμη στη ζωή μου. Σε καμία περίπτωση δεν νιώθω σαράντα. Το σώμα μου και οι επιθυμίες μου δεν ταιριάζουν με την ηλικία μου. 

- Έχεις κυτταρίτιδα όπως οι περισσότερες γυναίκες;

Να σου πω την αλήθεια, μπορεί και να μην έχω. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν κορμιά - λαμπάδες. Εγώ δεν ανήκω σ΄ αυτές. Έχω χαλάρωση στο σώμα μου ή για να στο πω καλύτερα, κάποια χαλαρά σημεία αλλά δεν «κολλάω» σ΄ αυτό.

- Σε διακατέχει το «άγχος της ζυγαριάς»;

Όταν έκανα πρωταθλητισμό, είχα τρομερό θέμα με τα κιλά γιατί μας ζύγιζαν καθημερινά. Μετά πέταξα τη ζυγαριά και είπα στον εαυτό μου «κοίτα να δεις! Τα κιλά γι΄ αυτό είναι. Να τα παίρνεις και να τα χάνεις». Το σημαντικότερο είναι για ΄μενα να μπορέσεις να ελέγξεις τον εαυτό σου. Θέλεις να φας μια μέρα πάρα πολύ; Να φας. Αλλά την επόμενη μπορείς να μην φας; Όταν παύει το φαγητό να γίνεται εξάρτηση, νομίζω ότι μπορείς να διαχειριστείς μια χαρά το θέμα των κιλών. Ευτυχώς, είχα πάντα πολύ καλό μεταβολισμό και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τα κιλά μου.

- Όταν δούλευες ως μοντέλο, δεν έκανες εξαντλητικές δίαιτες;

Ξέρεις τι γινόταν με 'μενα; Πολλές φορές, εξαιτίας της δουλειάς, ξεχνούσα να φάω. Πριν από κάθε φωτογράφιση δεν έτρωγα για να μην «βαραίνω». Μετά, έφτανα στο σπίτι κατάκοπη και δεν είχα καμία όρεξη να φάω. Το μόνο που ήθελα ήταν να κοιμηθώ. Ήταν τραγικό και έκανα πάρα πολύ μεγάλο κακό στην υγεία μου. Το καλό είναι ότι άκουσα εγκαίρως τα καμπανάκια που μου χτυπούσαν και μου έλεγαν «πρόσεχε! Κινδυνεύεις να βρεθείς στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας». Άρχισα να νιώθω ότι το σώμα μου είναι άρρωστο, γιατί το σώμα μας δείχνει πάντα τα σημάδια αρκεί εμείς να μπορέσουμε να τα δούμε.