Είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Το μουσικό του έργο πολυποίκιλο και αναγνωρισμένο.

Ο ίδιος έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για όλα, εκφράζοντας την ενόχλησή του για όσους ασχολούνται με την προσωπική του ζωή.

Τι σχέση έχει ο έρωτας με την έμπνευση; Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου απαντά: «Καμιά συνάρτηση δεν προκύπτει ανάμεσα στον έρωτα και την έμπνευση, πέραν της δημοσιογραφικής εκμετάλλευσης. Το να σε εντυπωσιάσει μια γυναίκα και να περάσεις αυτόματα στη φούγκα, δεν το συνάντησα. Το να γράψεις μουσική δίκην πορτρέτου, δεν γίνεται. Το να αφιερώσεις σε κάποιον το, ούτως ή άλλως, γραφόμενο έργο σου, ναι. Γίνεται. Η έμπνευση είναι τόπος μυστικός, ακόμα και σε εσένα αρχικά. Τυχαία τον συναντάς αν ψάχνεις έντονα. Ο έρωτας είναι δύναμη ζωής αλλά η έμπνευση είναι ανεξάρτητη. Απλά χρωματίζεται το αποτέλεσμα από αυτόν, αν το θελήσεις».

Τον ενοχλεί όταν η προσωπική του ζωή γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα Μέσα; «Ενοχλούμαι γιατί απλά δεν υπάρχει πάντα ευπρέπεια, σεβασμός στην αξιοπρέπεια και το ανθρώπινο ήθος. Το δημόσιο πρόσωπο είναι ένας συνάνθρωπος που δεν ξεπουλά τα ατομικά δικαιώματά του ώστε να κερδίσει χρήματα ένας ανήθικος δημοσιογραφικός οργανισμός ή κουτσομπολογράφος που επωφελείται. Έχοντας κτίσει την κοινωνική μου θέση με το έργο μου και μόνο, είναι αυτονόητο ότι θέλω να μένει η προσωπική ζωή μου μακριά από τη δημοσιότητα. Αυτό ωστόσο συμβαίνει».