Η Έλενα Ράπτη και ο Λούκας Γιώρκας εμφανίστηκαν μαζί, για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση, σε αυτή των ΕΛΤΑ προς τιμήν του Νίκου Αλιάγα, που τον κάναμε γραμματόσημο για την προσφορά του στην χώρα (!).

Η Έλενα Ράπτη με τον γνωστό πολίτικο λόγο, που είναι λες και την έχουν εκπαιδεύσει για 70αρα είπε στην κάμερα της εκπομπής της Σταματινας Τσιμτσιλή για την δημοσιότητα της σχέσης της:

«Κάποιες στιγμές πιστεύω ότι ξεπερνά το μέτρο, αλλά το αντιμετωπίζω με σεβασμό και κατανόηση, όπως πιστεύω ότι αυτοί που προσπαθούν να αποτυπώσουν κάποιες στιγμές το κάνουν με τον ίδιο τρόπο». Ο πολύ ταλαντούχος και ευγενικός άνθρωπος Λούκας Γιώρκας ρωτήθηκε γιατί έφτασαν χωριστά στην εκδήλωση: «Ήρθαμε χωριστά» είπε «γιατί έχουμε διαφορετικό πρόγραμμα, ήμουν κάπου αλλού πριν και έπρεπε να καθυστερήσω. Δεν έχω κάτι να κρύψω – ούτε εγώ, ούτε η Έλενα. Είμαστε μια χαρά μεταξύ μας κι ο Θεός να μας έχει καλά», ενώ σχολίασε και την διαφορά ηλικίας που έχει με τη σύντροφό του, - είναι 11 χρόνια μικρότερός της -, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια στο άμεσο μέλλον: «Θεωρώ πως αν δυο άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν ένα σπίτι από την αρχή μέχρι το τέλος, η ηλικία είναι κάτι που έρχεται πολύ πιο μετά. Δεν την υπολογίζουμε καθόλου. Το έχω πει πάρα πολλές φορές πως η οικογένεια είναι ο πρωταρχικός στόχος στη ζωή μου - και μάλιστα από πολύ μικρός. Ελπίζω όταν έρθει η ώρα, να συμβεί».