Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν είναι αρκετός για τη Google. Της ανήκει το You Tube, το Gmail, όμως προφανώς θέλει κι άλλα, γι’ αυτό και ανακοίνωσε την έναρξη της νέας της ιστοσελίδας και εικονικής μπουτίκ, η οποία ξεκινά την Τετάρτη και θα ονομάζεται boutiques.com.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσω της ιστοσελίδας οι χρήστες της θα μπορούν «να δημιουργούν και να μοιράζονται το προσωπικό τους κατάστημα, επιλέγοντας στυλ και look, εταιρείες και κομμάτια που προτιμούν», κάτι που ήδη κάνει το polyvore.com, αλλά με τη δυνατότητα να συνδέονται με καταστήματα όπως το Saks, ώστε να κάνουν αγορές. Μάλιστα, η Google έχει επιστρατεύσει δυνατά ονόματα του χώρου στο δυναμικό της, όπως τη Sarah Jessica Parker, που έχει ήδη απαντήσει θετικά, τον Oscar de la Renta, την Katie Holmes κ.ά.

Μέχρι στιγμής, το boutiques.com απαιτεί όνομα χρήστη και κωδικό για την είσοδο, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε φάση private beta, ενώ για την ώρα ανήκει στο πρωτοποριακό like.com, το οποίο σημειωτέον απέκτησε πρόσφατα η Google. Πάντως, κάτι παρόμοιο έχει αρχίσει ήδη να κάνει το eBay με το eBay Fashion, το οποίο όμως αποτελεί διαφορετική πλατφόρμα. Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη του κόσμου της μόδας, το πρότζεκτ της Google είναι πιο ανταγωνιστικό απλώς επειδή είναι πιο… σέξι. Άποψη που συμμερίζονται αρκετοί, αφού δεν είναι αδιάφορο να έχεις κατακτήσει τον κόσμο – και δη τον κόσμο του Ίντερνετ.
Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στον χώρο της μόδας στο εξωτερικό, ο οποίος πλέον περιμένει το πάρτι για την έναρξη του site, στο οποίο η Google υπόσχεται ότι «η υψηλή τεχνολογία συναντά την υψηλή ραπτική»…