Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς με την πολυτελή θαλαμηγό του και προσωρινό σταθμό του το Porto Cervo της Σαρδηνίας.

Ο διάσημος κροίσος συνοδεύεται από την οικογένειά του και το καθημερινό τους πρόγραμμα περιλαμβάνει θαλάσσια μπάνια, αθλητικές δραστηριότητες και τζετ σκι. Όπως μάλιστα αναφέρει η Daily Mail, η υπερπολυτελής θαλαμηγός που ο ιδρυτής της Microsoft νοικιάζει ημερησίως έναντι του ποσού των 5.000 δολάρια, διαθέτει όλες τις ανέσεις, θυμίζοντας έναν πλωτό παράδεισο ομορφιάς και ξεγνοιασιάς.

52 συνολικά άτομα εργάζονται μέσα στο πλωτό παλάτι προκειμένου να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στην πλούσια οικογένεια, εξυπηρετώντας συγχρόνως κάθε τους ανάγκη. 

Αυτή την περίοδο λοιπόν, η πολυμελής οικογένεια κάνει βόλτες μακράς διαρκείας, διασχίζοντας τα νερά της Μεσογείου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γιοτ που νοικιάζει ο ζάμπλουτος Γκέιτς διαθέτει δύο ελικοδρόμια (ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του μεταφέρονται με ελικόπτερο στη στεριά), κινηματογραφική αίθουσα, βιβλιοθήκη αλλά και τζακούζι.

Όσο για το όνομά του; «Serene» που στα ελληνικά σημαίνει «Σειρήνα». 

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Μπιλ Γκέιτς έχει ουκ ολίγες φορές ψηφιστεί ως «ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο».