Ο τηλεοπτικός σταθμός Αnt1 ήταν εκείνος που ανακάλυψε και εμπιστεύθηκε την Ελένη Μενεγάκη για πολλά χρόνια. Η συνεργασία τους ήταν άψογη και η Ελένη ένιωθε τον ANT1 σαν δεύτερο σπίτι της. Μέσω του πρωινού "Καφές με την Ελένη" απήυθυνε τη δική της έκκληση προς τον σταθμό που την ανέδειξε και της χάρισε λεφτά, φήμη και δόξα.

Η 42χρονη παρουσιάστρια ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να κάνει τις επόμενες μέρες μία επίσκεψη στα studio του ANT1, προκειμένου να πάρει κάποιες κασέτες και φωτογραφικό υλικό από τις εκπομπές που παρουσίαζε στον ANT1. Όπως εξήγησε η ίδια μέσω της εκπομπής της, «Με το ζόρι να έχω στο σπίτι μου φυλαγμένα τριάντα περιοδικά. Θα 'θελα μια φορά να μου δώσουν άδεια να πάω στον ΑΝΤ1 να αντιγράψω πέντε δέκα εκπομπές από τότε που ήμουνα κοριτσάκι. Θα γεράσω, θα έχω εγγόνια, να μην έχω κάτι να τους δείξω; Είναι ωραίο να θυμάσαι πράγματα από μια τελείως διαφορετική εποχή».

Και ο λόγος που δεν το έχει κάνει ως τώρα: «Ντρέπομαι να το ζητήσω. Δεν μου ανήκουν, είναι του καναλιού, αλλά το λέω τώρα πλαγίως και έμμεσα» είπε με νάζι η Ελένη και αναρωτήθηκε: «Μίλαγα πιο πολύ εκείνη την εποχή από τώρα; Νόμιζα πως σιγά σιγά πήρα φόρα!» και οι συνεργάτες της απάντησαν: «Μπήκες φορτσάτη!»