Χειμαρρώδης και απολαυστικός ο Στράτος Τζώρτζογλου, έδωσε μια συνέντευξη και μίλησε εφ΄ όλης της ύλης. 

Η Τέχνη του ηθοποιού, ο φθόνος των συναδέλφων και ο αποκλεισμός του λόγω Αγγελόπουλου. Ο δημοφιλής ηθοποιός που ξεκινά από Νοέμβρη περιοδεία με την "Ασκητική" του Καζαντζάκη αναφέρεται σε όλους και όλα.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης στο περιοδικό Like:

- Για ποιον λόγο απουσίαζες δέκα χρόνια από την τηλεόραση;
Απουσίαζα από το 2002, παρότι δεν φάνηκε γιατί παίζονται ακόμη επαναλήψεις παλιών σειρών μου. Και επέστρεψα μόλις φέτος με το "Βαλς με Δώδεκα Θεούς" που παίζεται στην Κύπρο. Η τηλεόραση μου κάνει κακό. Μου θολώνει την εικόνα όσων θέλω να υπηρετήσω στο θέατρο. Έχω ένα ωραίο πρόσωπο που μου επέτρεψε από την αρχή να μπω σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα σήριαλ και την ίδια στιγμή έχω αυτή την ψυχή που με έκανε να ανεβάσω Ντοστογιέφσκι για παράδειγμα. Στην τηλεόραση έπαιζα πάντα το κωλόπαιδο ή το τσογλάνι. Ό,τι λεφτά κέρδιζα από τους ρόλους μου, τα επένδυα στο θέατρο. Αυτή ήταν η ερωμένη μου και της τα "έσκαγα". Δεν μετανιώνω για τίποτα απ΄ όσα έχω κάνει.

- Αντιμετώπισες τον φθόνο συναδέλφων σου;
Η λέξη φθόνος υπάρχει μόνο στο ελληνικό λεξιλόγιο και τον αντιμετώπισα, όπως όλοι οι πετυχημένοι στην Ελλάδα. Μου το είχαν πει χύμα: Δεν σε παίρνουμε για δουλειά γιατί ήσουν ο πρωταγωνιστής ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Τον θυμάμαι να τρώει μακαρόνια σε ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ένιωθε τελείως μόνος του και στεναχωριόταν γιατί η Ελλάδα δεν τον αποδέχτηκε ποτέ. Αντιθέτως, είδα πολλές επιθεωρήσεις να τον κάνουν κωμωδία και ηθοποιοί - ακόμη και στενοί συνεργάτες του- να τον κοροιδεύουν στην τηλεόραση. Στο εξωτερικό τον φώναζαν "προφήτη" και μου έλεγαν πόσο τυχερός ήμουν που έπαιξα σε ταινία του. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα τον έβριζαν όλοι χυδαία μέχρι που κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Καννών.

- Ο "Τζώρτζογλου των ερωτικών σκανδάλων" δεν υπάρχει πια;
Δεν δημιούργησα ηθελλημένα ερωτικά σκάνδαλα απλά δέχτηκα να παίξω στο παρελθόν όλο αυτό το παιχνίδι της δημοσιότητας. Ούτε έκανα ατάσθαλη ερωτική ζωή, ούτε άλλαζα τις διάσημες ερωμένες σαν τα πουκάμισα. Παρόλα αυτά, με έβγαλαν ως τον άνθρωπο που δημιουργεί σκάνδαλα με γυναίκες. Κάποιοι έκαναν επάγγελμα τα σκάνδαλα. Κάποιοι άλλοι, έδιναν απλώς λαβές. Εγώ ανήκω στη δεύτερη περίπτωση... Μου έλεγαν "παίξε το μαγκάκι γιατί αυτό πουλάει". Δεν δέχτηκα να το κάνω ποτέ.