current views are: 3

4 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:13

George Clooney: Κάνει ταινία το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία!

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ θα σκηνοθετήσει μια ταινία με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011.

Δημοσίευση 05:13’
αρθρο-newpost

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ θα σκηνοθετήσει μια ταινία με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011.

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ θα σκηνοθετήσει μια ταινία με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011. 

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το στούντιο της Sony Pictures, το “Hack Attack” είναι διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του δημοσιογράφου Νικ Ντέιβις της εφημερίδας The Guardian για το σκάνδαλο που είχε ως κεντρικό πρωταγωνιστή την αυτοκρατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του αυστραλού μεγιστάνα Ρούμπερτ Μέρντοχ και οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World που την εποχή εκείνη ήταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία. 

Αυτή η ιστορία αναμιγνύει «ψέματα, δωροδοκίες και εκβιασμούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, και της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου», ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε μια δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Sony Pictures. «Ο Νικ είναι ένας γενναίος και πεισματάρης δημοσιογράφος και είναι τιμή μας να φέρουμε την ταινία του στην οθόνη», είπε επίσης ο διάσημος ηθοποιός. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. 

Το σκάνδαλο υποκλοπών ήταν το πιο πολύκροτο στην αγγλική νομική ιστορία και έφερε στη επιφάνεια τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αυτοκρατορίας του Ρούμπερτ Μέρντοχ με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας ενώ αποκάλυψε και τις αδίστακτες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο βρετανικός ταμπλόιντ τύπος. Άγγιξε δε πολλές προσωπικότητες από πολλούς χώρους, όπως η Κέιτ Μίντλεντον που είναι τώρα η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και τους ηθοποιούς Ντάνιελ Γκρέγκ και Τζουντ Λο. Εξ αιτίας του σκανδάλου ο Μέρντοχ έκλεισε την ναυαρχίδα του στη Βρετανία την εφημερίδα News of the World το 2011 και αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφορά του ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB.


σχετικα αρθρα