Τραγουδίστρια ερωτική με πολλές επιτυχίες στις αποσκευές της. Η Ελένη Δήμου κάνει πλέον επιλεκτικές μουσικές εμφανίσεις, ομορφαίνοντας με το βαθύ ηχόχρωμά της τις νύχτες μας.

Μίλησε στο περιοδικό Like για την επιλογή της να απέχει κατά διαστήματα από τα μουσικά δρώμενα, την απόφασή της να μην δίνει συχνά συνεντεύξεις αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε. 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Γιατί απέχετε τα τελευταία χρόνια από τη μουσική;
Δεν εγκατέλειψα ποτέ το τραγούδι και τη μουσική απλά έχω αποφασίσει πλέον, να κάω πιο επιλεκτικές εμφανίσεις. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του '90, όπου άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα στη μουσική. Για να πιάσεις το μικρόφωνο έπρεπε ξαφνικά να είσαι πολύ εμφανίσιμη, να ντύνεσαι σέξι, να τραγουδάς λίγο και να φαίνεσαι πολύ. Εμένα όλο αυτό δεν μου ταίριαζε. Ήταν επιλογή μου να μην εμφανίζομαι στα μεγάλα κέντρα, στα οποία θα πέρναγα σχεδόν αδιάφορη. Είχα δημιουργήσει ήδη το κοινό μου και δεν ήταν αυτό το μπουζουκιών, που αδιαφορεί για το τι ακούει.

- Πληρώσατε ακριβά το τίμημα της επιλογής σας;
Δεν σου κρύβω ότι οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια δυσκολεύτηκα πολύ. Οι προτάσεις που μου γίνονταν, μπορεί να είχαν μεγάλο οικονομικό όφελος, δεν μου ταίριαζαν όμως. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, έκατσα σπίτι μου. Δεν δούλεψα μέχρι να μαζέψω τα κομμάτια της ψυχής μου και να τα βάλω σε μια τάξη. Ήθελα να κοιτάξω την κατεύθυνσή μου, πώς θα πορευτώ και πώς θα ήταν από εκεί και πέρα η ζωή μου. Τις μουσικές σκηνές που κάποιοι ανακάλυψαν τώρα λόγω της κρίσης, εγώ τις υπηρέτησα εδώ και 15 χρόνια.

- Γιατί δεν δίνετε συχνά συνεντεύξεις;
Για ποιον λόγο να δίνω συνεντεύξεις; Για να κάνω παράπονα και βγάζω προς τα έξω τον θυμωμένο μου εαυτό; Είναι καθαρά δική μου επιλογή, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να εκτίθεμαι. Κάποτε εξετέθη αρκετά στις κάμερες και το έχω μετανιώσει. Όλη αυτή η γύμνια της τηλεόρασης -που καλλιτέχνες κρίνουν άλλους καλλιτέχνες και αλληλοβρίζονται- δεν μου ταιριάζει. Δεν είναι ωραία αυτά τα πράγματα, με λυπούν. Προσωπικά, δεν ασχολήθηκα ποτέ ούτε με τις ζωές των άλλων, ούτε με τη δουλειά τους και τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Για να βγεις στην τηλεόραση, ιδίως παλαιότερα, έπρεπε να ήσουν διατεθειμμένη να λες άσχημα πράγματα, να κρίνεις και να κράζεις. Εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να τα κάνω όλα αυτά.