Στην ερώτηση αν έχει στήσει ποτέ παπαρατσικό θέμα απάντησε σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! ο Άκης Πετρετζίκης μιλώντας συγχρόνως για τη σχέση του με τους παπαράτσι και τη δημοσιότητα.

«Ακούω και εγώ διάφορους που συνεννοούνται με τους φωτογράφους για να τους απαθανατίσουν δήθεν τυχαία με την κοπέλα τους και απορώ. Είναι κάτι που δεν θα έκανα ποτέ. Με έχουν πάρει τηλέφωνο πολλές φορές από διάφορα περιοδικά και μου έχουν ζητήσει να «στήσουμε» ένα παπαρατσικό θέμα. Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, το έχω κάνει μόνο μία φορά, πολλά χρόνια πριν, όταν μου πρότειναν να φωτογραφηθώ μόνος μου έξω από το μαγαζί όπου εργαζόμουν τότε...

... Όσες φορές με έχει συλλάβει ο φωτογραφικός φακός μαζί με την Demy, ειλικρινά δεν είχα την παραμικρή ιδέα. Ακόμη και το περσινό καλοκαίρι που κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες από τις διακοπές μας στη Μήλο, δεν καταλάβαμε πως έγινε. Είχε έρθει ένας τύπος δίπλα μας, έστρωσε την πετσέτα του κοντά στη δική μας, έστησε και την ομπρέλα του και μπήκε στη θάλασσα να απολαύσει το μπάνιο του. Πού να φανταστούμε ότι ήταν φωτογράφος;»

Θέμα παρατηρητικότητας Άκη μας..