Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού. Άνθρωπος δύσκολος και απόμακρος δε δίνει συχνά συνεντεύξεις, ενώ το τελευταίο διάστημα η ζωή του απασχόλησε πολύ τα Μέσα Ενημέρωσης, λόγω της εμπλοκής του με ναρκωτικές ουσίες, του χαμού της μητέρας του αλλά και της κατάθλιψης που εκείνος είχε περάσει. Ο Μανώλης Λιδάκης μίλησε στην εκπομπή της Έλενας Ακρίτα για όλους και όλα.

Σχετικά με την περιπέτεια που είχε με τα ναρκωτικά, ομολόγησε πως «Έπρεπε να γίνει αυτό. Έπρεπε να γίνει γιατί… χρειάζεται να έρθει κάτι για να μας βάλει στη θέση μας και να μας υπενθυμίσει ότι υποχρεούμαστε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Έγινε για το καλό μου…Δεν ξέρω τι συνέχεια θα είχε αυτή η ιστορία εάν δεν γινόταν αυτό το οποίο με φρέναρε», ενώ όπως αποκάλυψε στη συνέχεια για το θάνατο και τις δύσκολες στιγμές της ζωής του «Έχω ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές. Έχω κοντέψει να πεθάνω τρεις φορές… Πήγα κι ήρθα… Έχω εκτεθεί από λάθη μου… Είμαι άνθρωπος του ρίσκου και είμαι έτοιμος να πληρώσω το τίμημα. Εγώ ποτέ δεν φοβόμουνα να τσαλακώσω την εικόνα μου και να αναλάβω τις ευθύνες μου. Και με αυτή την έννοια άγγιξα πολλά πράγματα στα οποία δεν έμεινα όμως εκεί. Μόνο από τα λάθη σου μπορείς να διδαχθείς. Υπάρχουν πολλοί που έπεσαν αλλά έμειναν εκεί. Έχεις δικαίωμα να πέσεις, δεν έχεις δικαίωμα να μην σηκωθείς όμως.. για αυτούς που αγαπάς, γι’ αυτούς που σ’ αγαπάνε».

Ο γνήσιος εκφραστής του λαϊκού τραγουδιού αναφέρθηκε και στη μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι αλλά και την κατάθλιψη που βίωσε για ένα διάστημα της ζωής του. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η κατάθλιψη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα βραχυκύκλωμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι έχεις. Δε μπορείς να πάρεις ένα ποτήρι από εδώ να το ακουμπήσεις εκεί… Μπορείς να την πάθεις είτε από μια πολύ μεγάλη χαρά , είτε από απογοήτευση, ερωτική ή λόγω απώλειας αγαπημένων ανθρώπων. Είναι μια αρρώστια η οποία έχει το ίδιο όνομα για όλους αλλά εμφανίζεται διαφορετικά στον καθένα . Πρέπει πρώτα από όλα όποιος το αντιμετωπίζει να το παραδεχθεί. Εδώ το κρύβουν, φοβούνται να το πουν. Συνεπώς το κουκουλώνουν με αποτέλεσμα να κουκουλώνονται και οι ίδιοι μέσα στο πρόβλημα».

Πώς είναι όμως την περίοδο αυτή στη προσωπική του ζωή ο Μανώλης Λιδάκης? Παραδέχθηκε πως δεν έχει κάποια σχέση, γιατί πιστεύει πως είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. «Εγώ είμαι δύσκολος από μόνος μου. Δεν προσπαθώ να κάνω δύσκολη τη ζωή των άλλων. Δηλαδή δεν προσπαθώ να κάνω κάτι για να πετύχω κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι μόνος του για να μην βασανίζει τους άλλους….»