Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δείχνει αποφασισμένος και ακριβώς επειδή δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής τα βάζει με αυτό το κακό που παντού δείχνει να έχει μολύνει όλη τη χώρα. Εξετάζοντας με προσήλωση τα οικονομικά του δήμου κατήγγειλε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή σοβαρές παρατυπίες που αφορούν τόσο ποινικές όσο και διοικητικές παραβάσεις στα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης. 

Συγκεκριμένα κενοί αριθμοί πρωτοκόλλων σε φανταστικά πρόσωπα, σωρεία απευθείας αναθέσεων σε συγγενείς αντιδημάρχων και υπαλλήλων του δήμου, ύποπτες διαγραφές αρχείων από τους υπολογιστές και κακοδιαχείριση στην αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Μαραθώνα, καθώς και στα τέσσερα νεκροταφεία της πόλης, είναι οι καταγγελίες που περιλαμβάνονται στην αναφορά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη που παραδόθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. 

Ο κ. Ψινάκης έφτασε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του κ. Ρακιντζή συνοδευόμενος από κλιμάκιο δικηγόρων με επικεφαλής τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον νομικό εκπρόσωπο του δημάρχου Μαραθώνα, Ιωάννη Παραρά

Η συνάντηση αυτή διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Ψινάκης, δήλωσε σχετικά:

«Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εγώ κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, έχοντας τον καλύτερο ποινικολόγο, τον καλύτερο δικηγόρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους καλύτερους ορκωτούς λογιστές στον κόσμο. Οι υποθέσεις είναι πάρα πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά». 

Και ξαφνικά η σόου μπίζνες μοιάζει δίκαια, αξιοκρατική και ενάρετη, σε σχέση με την δημόσια διοίκηση της χώρας...