Μίλησε στο «People» και στην εξαίρετη στις συνεντεύξεις της Ζέτα Καραγιάννη η αγαπημένη Νανά Καραγιάννη και μίλησε χωρίς προσχήματα, μέσα απ' την καρδούλα της για τον αγώνα της με τη νευρική ανορεξία.

Ανάμεσα σε άλλα η δημοσιογράφος ρωτά πως η πρώτη φορά που ακούστηκε για την ανορεξία ήταν όταν συμμετείχε στην ομάδα του Πρωινού Καφέ στον ANT1. Πόσα κιλά ζύγιζε μέχρι τότε; «Επειδή τα κιλά δεν με απασχολούσαν, δεν είχα καν ζυγαριά στο σπίτι. Απέκτησα την πρώτη φορά που νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι έπρεπε να παρακολουθώ το βάρος μου. Μέχρι τότε καταλάβαινα ότι έχανα ή έπαιρνα κιλά από τα ρούχα που φορούσα». Ένιωθε, άραγε, χοντρή; «Όχι. Ήμουν ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου. Δεν αισθανόμουν «καλλονή», δεν είχα άλλωστε ποτέ αυτοπεποίθηση με την εικόνα μου, αλλά δεν ανησυχούσα για να την αλλάξω. Ήμουν κανονική σε βάρος ή και λίγο παραπάνω, αλλά δεν είχα μπει στη διαδικασία να κάνω δίαιτα». Και ξαφνικά, το 2007, η εικόνα της σταδιακά άλλαξε. Οι συνάδελφοί της στο γραφείο ανησύχησαν. «Η Νανά αδυνατίζει συνεχώς. Γιατί;» ήταν η απορία όλων. «Και η απάντηση ήταν ότι έτρωγα όλο και λιγότερο».

Είχε πάψει να αρέσει στον εαυτό της; «Όχι. Έγινε εντελώς ασυναίσθητα. Συζητώντας αργότερα με τους γιατρούς, διαπιστώσαμε ότι η αιτία βρίσκεται σε θέματα που δεν είχα επεξεργαστεί με τον εαυτό μου. Οικογενειακά ζητήματα, διάφορες στενοχώριες που δεν είχα εκφράσει. Μια κατάσταση συσσωρευμένων προβλημάτων, που σε μένα ξέσπασε μ’ αυτό τον τρόπο. Άλλοι οδηγούνται στην κατάθλιψη, στα ναρκωτικά ή στον αλκοολισμό. Σταδιακά μείωνα τις ποσότητες του φαγητού, χωρίς να το συνειδητοποιώ».

Και όταν ο περίγυρος της έλεγε ότι αδυνάτισε; «Στην αρχή, δεν έδινα σημασία. Μετά, κολακευόμουν. Σκεφτόμουν «Τι ωραία! Αδυνατίζω χωρίς να το προσπαθώ». Έβλεπα ότι τα ρούχα άρχισαν να μου πέφτουν, αλλά ένιωθα πιο όμορφη. Άργησα πολύ να καταλάβω ότι λιώνω». Το διαπίστωσαν, όμως, οι τηλεθεατές, που άρχισαν να διαμαρτύρονται στον ANT1 για την κατάστασή της. «Όταν μου έλεγαν από το κανάλι για τους τηλεθεατές που τηλεφωνούσαν, δεν το πίστευα. Νόμιζα ότι ήθελαν να με πικάρουν. Μου φαινόταν αδύνατο να συμβαίνει αυτό. Τα θεωρούσα όλα υπερβολές, γιατί εγώ δεν έβλεπα τίποτα κακό σε μένα. Κι άλλωστε… ποια ήμουν εγώ που θα ασχολούνταν μαζί μου οι τηλεθεατές; Χρειάστηκε να περάσει καιρός για να δω τι έβλεπαν οι άλλοι σε μένα».

Η παραδοχή είναι η αρχή του να ξεπεραστεί κάτι και πιστεύουμε πως η Νανούλα με την αγάπη όλων μας, θα είναι η νικήτρια σε κάθε αγώνα της ζωής…