Η Αλέκα Καμηλά μίλησε στο Πρώτο Θέμα για τα 10 χρόνια που ακλούθησε τον σύζυγο της, σπουδαίο αθλητή, στις ΗΠΑ.

«Είχα γνωρίσει αρκετές γυναίκες συμπαικτών του άντρα μου περιστασιακά. Αλλά οι συμπαίκτες αλλάζουν, όπως και οι γυναίκες των -ίδιων- συμπαικτών. Είχε πολύ ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι, αν και δεν ακολουθούσα το πρόγραμμά τους. Αν ήθελα και το ακολουθούσα κι εγώ θα περνούσα πολύ ωραία. Δηλαδή: είχαν τρεις νταντάδες στο σπίτι και έβλεπαν πού παίζουν οι άντρες. Άν έπαιζαν σε καμιά καλή πόλη, π.χ. στο Λος Άντζελες, έπαιρναν το αεροπλάνο όλες μαζί, έμεναν στο ξενοδοχείο που έμενε η ομάδα, έβγαιναν για ψώνια και καφέδες όλη μέρα, έβλεπαν και τους άντρες τους και επέστρεφαν. Ή αν έλειπαν το Σαββατοκύριακο οι άντρες, έλεγαν: «Πάμε Λας Βέγκας να γλεντήσουμε;».

Έμπαιναν πάλι σε ένα αεροπλάνο και πήγαιναν στο Λας Βέγκας». Η Αλέκα Καμηλά, πιο μετρημένη, τώρα έκανε άλλα. «Εγώ δεν πήγαινα κυρίως επειδή είχα αυτό το ελληνικό «τα παιδιά μου, μην τα αφήσω με ξένες κ.λ.π.». Δεν έχω πάει ποτέ μαζί τους. Ούτε μία φορά. Τις έβλεπα μόνο στα family rooms στα γήπεδα όταν είχαν αγώνες οι παίκτες. Θα σε κοιτούσαν από την κορφή ως τα νύχια να δουν τι επώνυμη τσάντα φοράς. Διότι δεν μπορείς να φανταστείς πώς ήταν αυτές! Αν μπορούσαν να κρεμάσουν και στα μαλλιά τους διαμάντια, θα το έκαναν. Έκαναν επίδειξη πλούτου με τα παπούτσια της τελευταίας συλλογής και την τσάντα την καινούργια. Εγώ αγόραζα κάτι μόνο όταν μου άρεσε, άσχετα με το αν ήταν ακριβό, φθηνό ή της τελευταίας συλλογής. Προτιμούσα να είμαι παρατηρητής, να τις αντιμετωπίζω ως θέαμα».

Έτσι είναι άλλωστε η απλή γυναίκα. Αγοράζει κάτι μόνο αν της αρέσει χωρίς να υπολογίσει χρήματα! Δεν κρεμάει διαμάντια στα μαλλιά, μόνο γεμίζει τα δάχτυλα και τα αφτιά της…