Η Μαρία Μπακοδήμου δεν κρύβει πως έχει βρει στο πρόσωπο του ζωγράφου, Τίμου Λειβαδίτη ισορροπια, αγάπη και πληρότητα.

Απόλυτα ειλικρινής ως άνθρωπος δε κρύβεται πίσω απ το δάχτυλο της πως δεν μιλά για τα προσωπικά της, χωρίς βέβαια να βαράει και καμπάνες για το τι κάνει κάθε στιγμή. Πρόσφατα είπε για το αν σκέφτεται να ξαναπαντρευτεί.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο γάμος, άσχετο αν παντρεύτηκα δύο φόρες. Γιατί να μπω σε μια τέτοια διαδικασία αφού δεν μου λέει κάτι; Ούτε ονειρευόμουν νυφικά, ούτε τον πρίγκιπα στο άλογο. Άσε που βαριέμαι και τα πάρτι. Αγχώνομαι. Ποιος θα έρθει, ποιος δεν θα έρθει, τι να βάλω, πως θα είναι το νυφικό! Γιατί τόσα διλήμματα για κάτι που δεν με ενδιαφέρει;».

Και πιο κάτω συμπλήρωσε: «είναι ωραίο όταν είσαι ερωτευμένος και αισθάνεσαι ότι είσαι μια ομάδα με τον άλλον. Έχει άλλη δύναμη. 'Έχουμε ζήσει, άλλωστε, τόσο κακοποιημένες μορφές οικογένειας με την υποκρισία οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί λέμε οικογένεια αυτό που η πολιτεία ή η εκκλησία μας επιβάλλει. Οικογένεια είναι η σχέση που σε δένει, που μπορεί να είναι επιλεκτική. Και μπορεί να μην έχει καν σχέση με το αίμα, αλλά με τους φίλους σου. Ένας φίλος μπορεί να είναι πιο κολλητός από τα αδέλφια σου!». Άρα, ο Τίμος είναι οικογένεια της ρωτήθηκε για να απαντήσει η Μαρία έντιμα: «Βέβαια και είναι».