Είναι μια μεγάλη μορφή της Τέχνης. Η πολύτιμή μας Λυδία Κονιόρδου έδωσε μια συνέντευξη στο culturenow και μίλησε για Τέχνη και Κρίση, Κρίση και Τέχνη.

«Κυρίως σε τέτοιους καιρούς κρίσης χρειάζεται η τέχνη και η πνευματική αναζήτηση γενικότερα. Οι περίοδοι κρίσης δεν είναι τίποτα άλλο από τις υλοποιήσεις αλλαγών μεγάλων στο πνευματικό επίπεδο» τονίζει η ίδια και συνεχίζει: «Η ανθρωπότητα δεν μπορεί και δεν θέλει άλλο να πορεύεται όπως πριν, ή ακόμα οι ακραίες μορφές αδικίας, απληστίας και ιδιοτέλειας καλούν τις κοινωνίες σε αφύπνιση της συνείδησης και επαναπροσδιορισμό των αξιών τους, των επιδιώξεων και των προτεραιοτήτων του τρόπου ζωής. Σήμερα με την παγκοσμιοποίηση, βλέπουμε πια καθαρά πόσο αλληλοεξαρτώμενες είναι οι κοινωνίες μας και οι ζωές του καθενός από εμάς, και πόσο τυφλό και ανόητο είναι να κυνηγάμε μόνο την ατομική και ιδιωτική μας υπόθεση, αδιαφορώντας για τον διπλανό μας και το δημόσιο συμφέρον...

... Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, επομένως η συμπόνια, η αλληλεγγύη, η αποδοχή του Άλλου είναι πνευματικές αξίες και ιδέες που εκφράζονται και διαδίδονται και μέσα από τις μορφές της τέχνης. Γι' αυτό και ο κόσμος, παρά την κρίση, δεν παύει να πηγαίνει στο θέατρο».