Αποκαλυπτικός, σοκαριστικός, ειλικρινέστατος.

Ο διάσημος Gerar Depardieu θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και καταξιωμένους ηθοποιούς του Hollywood. Εντούτοις στη ζωή δεν του ήρθαν όλα από την αρχή εύκολα.

Προερχόμενος από μία πολύ φτωχή οικογένεια εξομολογείται τις διαφορετικές δουλειές που αναγκάστηκε να κάνει προκειμένου να φέρει χρήματα στο σπίτι, ενώ αποκαλύπτει πως γεννήθηκε κατά λάθος.

Αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι «στα 10 μου βγήκα στους δρόμους. Έμοιαζα 15 ετών. Γρήγορα συνειδητοποίησα πως αρέσω στους άνδρες. Όταν με πλησίαζαν, ζητώντας μου σεξ, τους ζητούσα χρήματα» και συνεχίζει στο ίδιο βιβλίο με τον τίτλο: "Και κάπως έτσι συνέβη". 

«Ως παιδί, άκουγα συχνά τη μητέρα μου να λέει πως όταν έμεινε έγκυος σε μένα χρησιμοποίησε μια βελόνα για να κάνει έκτρωση, νομίζοντας πως σχεδόν με είχε σκοτώσει. Η οικογένειά μου ήταν τόσο φτωχή, που συχνά βοηθούσα την μητέρα μου να ξεγεννήσει τα αδέρφια μου, μιας και οι γονείς μου δεν είχαν λεφτά για μαιευτήριο».

Εκεί που ο Gerar Depardieu προκαλεί πραγματική ανατριχίλα είναι όταν εξομολογείται πως βοηθούσε συχνά έναν άνδρα να ξεθάψει «φρέσκα» πτώματα από το Κοιμητήριο, για να τους κλέψει τα κοσμήματα και τα παπούτσια που φορούσαν!