current views are: 2

6 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση14:14

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ζητά πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Επίσημη πολιτιστική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να δοθεί σήμερα το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης “Αθηναϊδα” στον Κεραμεικό με κεντρικό θέμα συζήτησης “Ακρόπολις, Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Επιστροφή των Μαρμάρων”. 

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Επίσημη πολιτιστική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να δοθεί σήμερα το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης “Αθηναϊδα” στον Κεραμεικό με κεντρικό θέμα συζήτησης “Ακρόπολις, Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Επιστροφή των Μαρμάρων”. 

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Επίσημη πολιτιστική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να δοθεί σήμερα το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης “Αθηναϊδα” στον Κεραμεικό με κεντρικό θέμα συζήτησης “Ακρόπολις, Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Επιστροφή των Μαρμάρων“. 

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση το παρόν θα δώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές της αντιπολίτευσης, 17 πρέσβεις από όλον τον κόσμο, δημοσιογράφοι αλλά και δήμαρχοι διαφόρων δήμων της Αθήνας, μεταξύ αυτών του δήμου Κηφισιάς αλλά και Βάρης – Βουλιαγμένης. Να αναφέρουμε επίσης, πως το σημερινό συνέδριο για την επιστροφή των ελγινείων μαρμάρων τελείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS.

Όπως μάλιστα διαβάζουμε στο επίσημο δελτίο Τύπου, συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος και πρώην Υπουργός κ. Παντελής Καψής αλλά και η… φιλόδοξη παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου!!! Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο όνομα μας έξαψε την περιέργεια, μας δημιούργησε ερωτηματικά αλλά και θαυμαστικά απορίας. Για τον λόγο αυτό ήρθαμε σε επικοινωνία με τα γραφεία της Unesco και την υπεύθυνη για την εκδήλωση της βραδιάς, με την ελπίδα να μας ενημερώσει πως πρόκειται για ακόμη έναν “δράκο” του Διαδικτύου. Και όμως, η κα. Χρυσούλη Αγγελική μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πράγματι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Θα προλογίσει τον κ. Καψή αλλά και όλους τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης, ενώ θα καλωσορίσει από το βήμα τους επίσημους προσκεκλημένους”.

Στην ερώτησή μας αν η επιλογή της νεαρής παρουσιάστριας έγινε επειδή επίσημος χορηγός της εκδήλωσης -μεταξύ άλλων- είναι και ο ALPHA, το κανάλι δηλαδή στο οποίο η κα. Σπυροπούλου παρουσιάζει εκπομπή ποικίλης ύλης- η απάντηση ήταν ότι η ανάθεσή της έγινε απευθείας από την Unesco…!!! Ο λόγος; “Διότι η κυρία Σπυροπούλου είναι ένα πρόσωπο λαμπερό που νομίζουμε ότι ταιριάζει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τον σκοπό αυτής και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος. Της κάναμε την πρόταση και η ίδια απάντησε αμέσως θετικά, εκφράζοντάς μας το ενδιαφέρον και την προσμονή της”.

Για την επιστροφή των δικών μας Μαρμάρων από το βρετανικό μουσείο του Λονδίνου έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια κεντρικές ομιλίες, συνεχείς αγώνες, δημόσιες τοποθετήσεις. Η εμβληματική μορφή του πολιτισμού μας, Μελίνα Μερκούρη, έδωσε προσωπικό αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής της για να επιστρέψουν τα γλυπτά στον τόπο καταγωγής τους. Τώρα, έρχεται η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να φωνάξει με τη χαρακτηριστική ροζ, ναζιάρικη φωνή της: “Θέλουμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω”…


σχετικα αρθρα