Με λόγια αγάπης μίλησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή σε συνέντευξή της για την όμορφη οικογένειά της, τον άνδρα της και φυσικά τη δουλειά της. 

Γλυκιά και τρυφερή αποκάλυψε στο περιοδικό Like πολλά προσωπικά κομμάτια της. Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Απέκτησες στην τηλεόραση "γερό στομάχι";
Γενικά ως άνθρωπος είμαι πολύ ρομαντική και συναισθηματική. Με τα χρόνια όμως, έμαθα να διαχωρίζω αυτά που λέγονται και γίνονται καλοπροαίρετα από τις κακοπροαίρετες κριτικές. Πλέον το κακοπροαίρετο σχόλιο δεν θα με αποπροσανατολίσει, ούτε θα χάσω το κέφι και το κουράγιο μου. Όλα αυτά ναι, έχω γερό στομάχι για να τα αντιμετωπίσω. Δεν θα σου κρύψω βέβιαια ότι υπάρχουν φορές που μια αρνητική κριτική θα με πληγώσει, θα με ενοχλήσει ή θα με στεναχωρήσει. Γιατί όσο γερό στομάχι και αν αποκτήσεις, δεν παύεις να είσαι άνθρωπος...

- Για ποιον λόγο θα εγκατέλειπες την τηλεόραση;
 Για την οικογένειά μου γιατί αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου. Όλα τα άλλα -τηλεόραση, ραδιόφωνο και δουλειές- έρχονται δεύτερα. Θα έκανα πραγματικά ό,τι χρειαζόταν για την οικογένειά μου χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να υπολογίσω καμιά συνέπεια. Πάντα η οικογένειά μου θα είναι πάνω απ΄ όλα... Από εκεί και πέρα, μπορώ να ζήσω άνετα και χωρίς την τηλεόραση. Δεν αισθάνομαι δημιουργική μόνο όταν είμαι στο γυαλί και αυτό το κατάλαβα όταν πέρυσι έμεινα για περίπου δέκα μήνες εκτός τηλεόρασης και ασχολήθηκα με άλλα πράγματα. Η αποχή μου από την τηλεόραση ήταν ένα μεγάλο μάθημα που κατάφερα να κερδίσω.

- Η λέξη "καριέρα" μέχρι ποιον βαθμό σε αφορά;
Υπάρχουν δύο ειδών καριερίστες: αυτός που θυσιάζει τα πάντα στον βωμό της καριέρας του και αυτός που κυνηγά την καριέρα με έναν καλώς εννοούμενο τρόπο. Εγώ σίγουρα ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Δεν είμαι "killer" στη δουλειά μου. Ναι, είμαι φιλόδοξη, κυνηγάω τα όνειρά μου, προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο αλλά ούτε "Killer" θα γίνω, ούτε θα πατήσω επί πτωμάτων για να ανέβω και φυσικά δεν θα βάλω την καριέρα μου πάνω απ΄ όλα.

- Ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού;
Τις ώρες που είμαι σπίτι, ασχολούμαι συνεχώς με τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα είμαι σπίτι και δεν θα τα ταϊσω εγώ ή δεν θα τους αλλάξω πάνα όταν χρειαστεί. Έχω όμως, και βοήθεια. Τη μητέρα μου, την πεθερά μου και μια γυναίκα  για τις δουλειές του σπιτιού. Δεν θα σου πω δηλαδή "τα κάνω όλα μόνη μου" ή ότι είμαι η superwoman". Φυσικά και έχω βοήθεια απλά προτιμώ όταν είμαι σπίτι, να ασχολούμαι εγώ αποκλειστικά με τα παιδιά μου. Θα μαγειρέψω για την οικογένειά μου, θα φροντίσω το σπίτι μας και θα προσφέρω ό, τι μπορώ παραπάνω.