Για τις σχέσεις, τον έρωτα και την εργένικη ζωή μίλησε ο Κώστας Καραφώτης σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας ότι αυτή την περίοδο είναι μόνος.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στο περιοδικό Like:

- Δηλώνεις "αμετανόητος εργένης";
Δεν έχω σκοπό να μείνω για ζωή αμετανόητος εργένης. Δεν είναι αυτή η στάση ζωής μου. Μου αρέσει ο θεσμός της οικογένειας και τα παιδιά, απλά δεν έτυχε ακόμη να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια. Κάθε φορά έλεγα "άστο για λίγο αργότερα" και στο τέλος βλέπω να γίνομαι αμετανόητος εργένης από ανάγκη και όχι από άποψη. Τι να πω, μακάρι στη ζωή μου να έρθει κάτι καλό. Αλλά να σου πω κάτι; Ξέρω ότι το πρόβλημα το έχω εγώ και κανείς άλλος. Δεν νιώθω ακόμη έτοιμος για οικογένεια. Μπορεί και από ανασφάλεια...

- Πώς συμπεριφέρεσαι όταν είσαι ερωτευμένος;
Είμαι λίγο αυτοκαταστροφικός στον έρωτα. Είναι ωραίο συναίσθημα αλλά σε κάνει να χάσεις τον δρόμο της λογικής. Όλοι όταν ερωτευόμαστε ειδικά στην αρχή μιας σχέσης, κάνουμε τρέλες. 

- Είσαι σε κάποια σχέση αυτή την περίοδο;
Όχι δεν έχω σχέση και δεν ξέρω και αν προσδοκώ να κάνω μια σχέση αυτή την περίοδο. Δεν θα πω "όχι" αν τύχει, αλλά δεν το κυνηγάω καθόλου. Όλα αυτά είναι τυχερά, θα έρθουν στην ώρα τους. Είμαι πάντως ανοιχτός στον έρωτα.

- Τι θα προσέξεις σε μία γυναίκα;
Δεν βγαίνω έξω έχοντας μια λίστα με απαιτήσεις (γέλια). Πάντως δεν θα σου κρύψω ότι δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που εκείνη κινείται στον χώρο, μιλάει και φέρεται. Παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο για ΄μενα το βλέμμα μιας γυναίκας.