current views are: 2

16 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση05:00

Βαγγέλης Γερμανός: «Ξεκίνησα ως αριστερός, ρομαντικός και αντισυμβατικός»!

Ο Βαγγέλης Γερμανός είναι ένας καλλιτέχνης με μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Ο Βαγγέλης Γερμανός είναι ένας καλλιτέχνης με μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Βαγγέλης Γερμανός είναι ένας καλλιτέχνης με μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ταλαντούχος, αυθεντικός, με οξυμένο κριτήριο. Κάθε εβδομάδα τον παρακολουθούμε στην κριτική επιτροπή του “The Music School” στο MEGA.

Ο ίδιος μίλησε για όλα στο περιοδικό Like! και αποκάλυψε πολλές αθέατες πλευρές του χαρακτήρα και του τρόπου ζωής του.

– Γιατί απείχατε τηλεοπτικά όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί δεν είχα καμία ανασφάλεια του στιλ «αν δεν εμφανιστώ στην τηλεόραση, θα με ξεχάσουν». Τον θεωρώ έναν ψυχοφθόρο και αρρωστημένο φόβο αυτόν. Άσε που δεν ανήκω στο σύστημα της τηλεόρασης. Πάντα ήμουν της άποψης ότι το «πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς». Δεν είναι κακό πράγμα η δημοσιότητα. Κακό είναι να θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς σε αυτήν και να σου «τρώει» δημιουργικό χρόνο. Πιστεύω πάντως, ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι έμποροι να βγαίνουν στην τηλεόραση να διαφημίζουν οι ίδιοι τις δουλειές τους. Και αν βγεις, να πεις και τα «στραβά» σου όχι μόνο την κλασική ατάκα «ετοιμάζω μια πολύ ωραία δουλειά…»

– Πάντα λειτουργούσατε αντισυμβατικά; 

Θα σου αναπτύξω μια νέα θεωρία μου. (γέλια) Το γεγονός ότι είμαι αριστερόχειρας, μάλλον με οδήγησε στο να σκέφτομαι αντισυμβατικά. Κακά τα ψέμματα, αυτός ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες που σκέφτονται συμβατικά γι’ αυτό και γίναμε έτσι. Ξεκίνησα λοιπόν, την πορεία μου προς τα αριστερά ή για να στο πω πιο επίσημα ήμουν «αντικουλτούρα». Αριστερός, ρομαντικός και αντισυμβατικός. Εγώ εναντίον όλων. Στην πορεία όμως, συμβιβάστηκα για πολλά πράγματα προκειμένου να βγάλω άκρη με τους γύρω μου. Μόνο σε ένα πράγμα δεν δέχτηκα ποτέ κανέναν συμβιβασμό: στο να ξεχάσω τα παιδικά μου όνειρα. 

– Πόσο ρομαντικός είστε ως άνθρωπος;

Δηλώνω ένας μικρός, τρελός, ρομαντικός. Χονδρικά  ο ρομαντισμός είναι το αντίθετο του κλασικιστή, του συντηρητικού, αυτού που βασίζεται στις φόρμες του παρελθόντος. Από αυτή την άποψη είμαι με τα «μπούνια» ρομαντικός. Δεν μπορώ να βαδίζω σε δρόμους χαραγμένους, προτιμώ να ανοίγω δικούς μου δρόμους μέσα από τη ζούγκλα με μανσέτα. Το άλλο μου φέρνει νύστα. 

– Πώς είναι η ζωή σας σήμερα;

Μένω στη Νέα Μάκρη. Παίζω πολύ κιθάρα, γράφω τραγούδια, κάνω live εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά. Έχω κοντά μου τη γυναίκα μου τη Χρυσούλα, την κόρη μου και τρεις γάτες (Ντόλι, Ροδάνθη, Τίτη). Δεν έχω παράπονο κανένα. Η ζωή με κέρασε και χαρές και ήλιο και φιλί. 

– Χορτάσατε τον έρωτα; 

Να σου απαντήσω με τον νου ή την καρδιά; (γέλια) Είχα απ΄ όλους τους έρωτες στη ζωή μου. Και πλατωνικούς πολλούς, και από αυτούς που σημαίνουν συναισθηματικό δέσιμο και από τους άλλους που είναι μόνο σεξ. Και σίγουρα, για να φτάσω σε αυτή την ηλικία, έχω ζήσει και ψυχοφθόρους έρωτες. Είναι αυτοί που έχουν σχέση με τα μεγάλα πάθη και δεν είναι πάντα κακοί. Ξέρεις, οι εμπειρίες και τα πάθη -αν την γλιτώσεις από αυτά- σου γίνονται μαθήματα.