Επέλεξε να φύγει από τον ALPHA που είχε μόνιμο τηλεοπτικό πόστο και να αναζητήσει την τύχη του στον ANT1.

Αυτή τη σεζόν θα συμμετέχει στο σήριαλ "Τρίχες" ενώ όπως λέγεται, θα κάνει ένα πέρασμα και από την κριτική επιτροπή του "YFSF".

Ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και δικαιολογήθηκε στα όσα είχαν ακουστεί περί υπερβολικών του απαιτήσεων στο κανάλι της Κάντζας, λέγοντας: «Δεν ζήτησα από τον ALPHA το ποσό των 30.000 ευρώ που γράφτηκε. Από εκεί και πέρα, οι εκπομπές ψάχνουν θέματα για να συζητάνε. Αντιλαμβάνομαι ότι επειδή ήμουν τόσα χρόνια στον Alpha, η μη ανανέωση της συνεργασίας μας είναι κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, από το ότι ζήτησα να βάψουν το καμαρίνι μου φούξια, μέχρι το ότι απαιτούσα να μπαίνω στο στούντιο και να μου λένε "καλημέρα" στα αραβικά!...

... Ζήτησα μία πολύ μεγάλη αύξηση. Αλλά και να μου έδιναν τα χρήματα που ζήτησα, δεν θα σταματούσα να πιστεύω ότι είχε κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. 'Ισως κάποιοι να σκεφτούν: "Μα καλά, αγγαρεία έκανες όλα αυτά τα χρόνια;". Κάθε άλλο. Παρουσιάζοντας αυτή την εκπομπή για μία πενταετία και έχοντας μία ομάδα που λειτουργούσε άψογα, θα μου ήταν πολύ εύκολο να συνεχίσω για ακόμη μία τηλεοπτική σεζόν το "Δέστε τους". Αλλά θα ήταν σαν το σώμα μου να ήταν εκεί και να περνάει καλά, ενώ η ψυχή μου ήθελε να κάνει κάτι άλλο».

Φαίνεται πως αγνοεί τη δημώδη ρήση "όποιος ζητάει τα πολλά, χάνει και τα λίγα..."