Ο πετυχημένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μπορεί αυτή τη στιγμή να απουσιάζει από την τηλεόραση αλλά παραμένει στις καρδιές του κόσμου λόγω της απλότητας που βγάζει προς τα έξω.

Βρίσκεται καθημερινά για πολλές ώρες στο εστιατόριό του το Βαρούλκο, για το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχει χτυπήσει και εκείνο η οικονομική κρίση. "Εγώ στο “Βαρούλκο” τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να αφαιρέσω από τον κατάλογο τα ακριβά πιάτα. Μπορούμε για δύο τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αστακό, χωρίς τη μεγάλη γαρίδα, χωρίς την καραβίδα που την αγόραζα πενήντα πέντε ευρώ. Έτσι, σαμποτάροντας όλοι αυτά τα προϊόντα θα αρχίσουν να ισορροπούν τα πράγματα, καθώς θα αναγκασθούν να αναθεωρήσουν αυτές τις υπερβολικές τιμές, με αποτέλεσμα να βγούμε όλοι κερδισμένοι μελλοντικά”.

Πώς είναι η καθημερινότητα του Λευτέρη Λαζάρου όμως και πως εκείνος μεγάλωσε? “Γεννήθηκα στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια. Ο πατέρας μου, καραβομάγειρας, η μητέρα μου, μια πάρα πολύ καλή νοικοκυρά. Εμαθα τη δουλειά στα καράβια. Οι… σπουδές μου ήταν στο κρουαζιερόπλοιο και το μάστερ στο “Βαρούλκο”. Η σύζυγός μου είναι γιατρός. Έχουμε δύο κόρες, μία γάτα και έναν σκύλο και είμαστε ευτυχισμένοι δουλεύοντας πολλές ώρες εγώ και η γυναίκα μου. Εχουμε γεμίσει τα δύο ψυγεία με… χαρτάκια για να συνεννοούμαστε”.