Για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της κόρης της μίλησε η Βέφα Αλεξιάδου.

 «Πρέπει να φανώ δυνατή για τις εγγονές μου, δεν είμαι πια μόνο γιαγιά, τώρα πρέπει να είμαι και η μάνα που έχασαν» τόνισε σε συνέντευξή της στο protothema.gr.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη να αντέξω τον πόνο, να μου δώσει το κουράγιο να σταθώ από εδώ και πέρα κοντά στις δυο εγγόνες μου και γιαγιά και μάνα. Είμαι παλικάρι είμαι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στη διάρκεια της ζωής μου αντιμετώπισα το χαμό αρκετών αγαπημένων προσώπων. Στην τρυφερή ηλικία των 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου. Στα 11 μου χρόνια τον θείο μου, αδελφό της μητέρας μου! Στη συνέχεια δυο αγαπημένες αδελφικές φίλες, κατόπιν τη γιαγιά, κι αργότερα τη μητέρα, και το σύζυγο μου. Κανένας από αυτούς δεν συγκρίνεται με το χαμό του παιδιού μου» δηλώνει.

Και συνέχισε: 

«Έχασα το βλαστάρι μου, έχασα το κοριτσάκι μου! Έφυγε η Αλεξία μου, η συνεργάτης μου, η γλυκιά παρεούλα μου, στα ταξίδια μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο! Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Μαρόκο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία! Τι να πρωτοαναφέρω. Καλεσμένες απο τους ομογενείς, προβάλαμε την Ελλάδα, παρουσιάζοντας την κουζίνα της. Το προσεχές Σαββατοκύριακο ήταν να πάμε στη Σύρο και στις 17 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη».

Όσο για τα τελευταία λόγια της προς την κόρη της ήταν: «Αντίο αγαπημένη μου κόρη, έφυγες με το παράπονο γλυκιά μου κορούλα».