Για τον τύπο γυναίκας που του αρέσει αλλά και στο αν είναι ερωτευμένος απάντησε ο Γιάννης Αποστολάκης στο περιοδικό Like.

Ο πιο σέξι μάγειρας της ελληνικής τηλεόρασης αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει. Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

- Ποιος τύπος γυναίκας σου αρέσει;

Η γυναίκα που θα μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον μου. Θεωρώ ότι πλέον αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα: να είσαι καλά με τον άλλον και να νιώθεις έντονα, δυνατά συναισθήματα που θα κρατήσουν στον χρόνο. Το πρότυπο «ψηλή, ξανθιά» το είχα στο μυαλό μου όταν ήμουν 15 ετών. Τώρα πια έχω άλλα ζητήματα. Θέλω να μπορώ να συζώ με μία γυναίκα και να είμαι φουλ ερωτευμένος μαζί της. 

- Είσαι σε σχέση αυτό το διάστημα;

Ναι, περνάω πολύ καλά. Έχω σχέση και περνάω όμορφα με την κοπέλα μου, δεν συζούμε όμως. Επίσημα δεν έχω συζήσει με καμία από τις προηγούμενες σχέσεις μου, αν και πολλά βράδια μέναμε μαζί. Είμαι γενικότερα των μακροχρόνιων δεσμών. Η μεγαλύτερή μου σχέση δηλαδή κράτησε 2,5 χρόνια.

- Έχεις πληγωθεί από σχέσεις σου; 

Βέβαια, ποιος δεν έχει πληγωθεί; Τις περισσότερες φορές που έχω χωρίσει, εγώ ήμουν αυτός που πληγωνόμουν από το τέλος της σχέσης. Κοινώς, εκείνες με παρατούσαν. Και ξέρω και την αιτία. Είμαι κλειστός ως άνθρωπος, δεν εκφράζω τα συναισθήματά μου εύκολα. Όταν δεν δίνεις στον άλλον κάτι ελάχιστο για να τον κρατήσεις, θα ψάξει να βρει κάπου αλλού το συναισθηματικό αυτό δέσιμο. Θα χτυπήσει άλλες πόρτες...

- Παιδιά και οικογένεια. Σε αφορούν τη δεδομένη στιγμή;

Δεν βάζω πρόγραμμα γενικά στη ζωή μου. Αν ερχόταν ένα παιδί, θα το κρατούσα. Το έχω δηλαδή στο κεφάλι μου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί και αυτό, αφού είσαι με έναν άνθρωπο και περνάς καλά. Απλά τη δεδομένη στιγμή δεν θα έκανα προγραμματισμένα γάμο και παιδιά. Άμα τύχει, το βλέπουμε...