Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook και με έναν πρωτότυπο τρόπο ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ τη γέννηση της κόρης του Άβρι Ρόελ Ντάουνι.

Ο δημοφιλής ηθοποιός έγραψε στο προφίλ του: 

«Ύστερα από εννέα μήνες εντατικής ανάπτυξης, η Ομάδα Ντάουνι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρότζεκτ της για το φθινόπωρο 2014/χειμώνα 2015. Η (σ.σ κινηματογραφική) παραγωγή ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι να πει: 'Μπαμπά! με φέρνεις σε δύσκολη θέση...Είμαι 30 χρονών, αυτό πρέπει να σταματήσει'...Η Άβρι Ρόελ Ντάουνι ήρθε στην οικογένεια @ 3:22 π.μ. στις 4 Νοεμβρίου...ζυγίζει 3,17 κιλά κι είναι 50,8 εκατοστά, συνοδεύεται από μία σειρά χαρακτηριστικών της Σούζαν (της συζύγου του) που φαίνεται ότι υπερίσχυσαν του 'σκάρτου' DNA μου. Θα ανεβάζω φωτογραφίες της εδώ+εκεί όταν θα σταματήσω να την χαζεύω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεογέννητη κόρη του 49χρονου ηθοποιού και της 40χρονης συζύγου του Σούζαν, είναι το δεύτερο παιδί του ζευγαριού που παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2005. Έχει έναν αδελφό τον Έξτον Ελάιας, δύο ετών, ενώ ο ηθοποιός έχει έναν ακόμη γιό με την πρώτη του σύζυγο Ντέμπορα Φάλκονερ, τον 21 ετών Ίντιο.