Η Σωτήρης Καλυβάτσης έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κοινού, το οποίο τον ακολουθεί σε κάθε του νέο επαγγελματικό βήμα. 

Ο ταλαντούχος κωμικός έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Like και μίλησε για τα νέα παράσταση "Αμάρτησα για το παιδί σου" που ανεβάζει στο θέατρο Κιβωτός, την κατευθυνόμενη σάτιρα της τηλεόρασης και τη σχέση που έχει με τους εθισμούς πάσης φύσεως.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

 

- Η σάτιρα στην τηλεόραση είναι κατευθυνόμενη;

Καταρχάς, υπάρχει πολύ υλικό για σάτιρα σήμερα με όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ο βασικός κίνδυνος των σατιρικών εκπομπών είναι ότι όση φαντασία και αν έχουν οι σατιρικοί καλλιτέχνες, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα πλέον και τους ξεπερνά με μεγάλη μάλιστα διαφορά. Όσο για την κατευθυνόμενη σάτιρα, σε μία τόσο διεφθαρμένη κατάσταση όπως αυτή που ζούμε τώρα, είναι λογικό να έχει και η σάτιρα λίγη διαφθορά. Αν μη τι άλλο, είμαστε ενήλικες και αντιλαμβανόμαστε όλοι πότε είναι αυθεντική η σάτιρα που βλέπουμε στις οθόνες μας και πότε είναι σικέ. 

- Με ναρκωτικά και αλκοόλ τι σχέση έχεις;

Νεότερος ίσως έκανα ακραία πράγματα, τώρα πια όχι. Όταν έχεις μια καθημερινή παρουσία στο θέατρο δεν μπορείς να ασχοληθείς ιδιαιτέρως με τα ναρκωτικά, τα πάθη και τους εθισμούς σου γιατί με αυτόν τον τρόπο εκτίθεσαι στη δουλειά σου. Τώρα, αν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο ή βρίσκομαι σε διακοπές, ό, τι γουστάρω θα κάνω και θα δοκιμάσω. Είναι δικαίωμά μου και δεν δίνω και λογαριασμό σε κανέναν! (γέλια) 

- Έχεις υπάρξει «κακό παιδί»;

Ναι, και συνεχίζω να είμαι... Είμαι και κακό παιδί και αλήτης γιατί παρασύρω κόσμο εκεί που θέλει να πάει αλλά διστάζει. Γιατί έτσι μας μεγάλωσαν σε αυτή την όμορφη χώρα. Με ενοχές, να ντρεπόμαστε ή να φοβόμαστε να χαρούμε. Οπότε φυσικά αποτελώ κακή παρέα γιατί χαλάω την πιάτσα. Δεν θα σταματήσω να λέω ότι η ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να περνάμε καλά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τόσοι άνθρωποι ήρθαμε πάνω στη γη για να τυρρανιόμαστε, πληρώνοντας και εξυπηρετώντας σκοπούς άλλων ανθρώπων. Με αυτή την έννοια λοιπόν, είμαι πολύ κακή παρέα. Συναναστραφείτε με άφοβα και θα το διαπιστώσετε. (γέλια)