Στο αστρονομικό ποσό των 33,8 εκατ. ευρώ, που κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία διαμαντιών και κοσμημάτων, πουλήθηκε το δαχτυλίδι με το εξαιρετικά σπάνιο εκπληκτικό ροζ διαμάντι 24,78 καρατίων.

Το εκπληκτικό Fancy Intense Pink Emerald-cut Diamond, που ανήκε σε ιδιωτική συλλογή, βγήκε στο σφυρί από τους Sotheby’s της Γενεύης και ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τιμή πώλησης από 19,7 έως 27,8 εκατ. ευρώ.

Το σπάνιο διαμάντι είχε να εμφανιστεί στην αγορά 60 ολόκληρα χρόνια, από τότε που το είχε αγοράσει ο μεγάλος Αμερικανός κοσμηματοπώλης Harry Winston, ενώ διεκδικήθηκε από τέσσερις υποψήφιους αγοραστές. Αυτός που επικράτησε δεν ήταν άλλος από τον Laurence Graff, ιδρυτή του μεγάλου οίκου διαμαντιών – και πρώην πεθερό της Ζέτας Βομβογιάννη – ο οποίος αμέσως μετά την αγορά του έδωσε στο διαμάντι την ονομασία «The Graff Pink» και δήλωσε ότι είναι το πιο υπέροχο διαμάντι που έχει δει σε ολόκληρη την καριέρα του.

Στη χθεσινή δημοπρασία σημειώθηκε επίσης ρεκόρ συνολικών πωλήσεων, τα έσοδα των οποίων ξεπέρασαν τα 76,8 εκατ. ευρώ (105 εκατ. δολάρια), ποσό πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο αλλά και από το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε δημοπρασία κοσμημάτων.

Εκτός από το σπάνιο ροζ διαμάντι, δημοπρατήθηκαν κοσμήματα με σημαντικά λευκά διαμάντια, σπάνια πετράδια σε διάφορα χρώματα και κοσμήματα ιστορικής προέλευσης και υπογραφής.