Από τη Φανή Πλατσατούρα

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε το πρωί της Δευτέρας για την έναρξη των εμφανίσεων Γιάννη Ζουγανέλη - Αντώνη Ρέμου και Μελίνας Ασλανίδου στο «Διογένης Studio».

Οι τρεις καλλιτέχνες ανέβηκαν πάνω στη σκηνή με τον Αντώνη Ρέμο να δημιουργεί εξ΄ αρχής θόρυβο για τους λάθος όμως, λόγους. Παίρνοντας το μικρόφωνο και ευχαριστώντας αρχικά τους δημοσιογράφους που ήρθαν να τους στηρίξουν στην νέα τους προσπάθεια, δήλωσε περήφανα πως από το φετινό τους πρόγραμμα θα απουσιάζουν εντελώς τα γαρύφαλλα και ο καθιερωμένος λουλουδοπόλεμος της πίστας. Με προσωπική του απόφαση - βέτο...

Λογικό και επόμενο το βρίσκουμε αφού το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο μετατρέπεται γι΄ αυτή τουλάχιστον τη σεζόν σε μουσική σκηνή με λαϊκό ως επί τω πλείστον πρόγραμμα. Έλα όμως, που ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν αρκέστηκε στη συγκεκριμένη δήλωση αλλά θέλησε να δώσει διευκρινίσεις και να βρεθεί για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο με τα λεγόμενά του:

«Για 'μενα ο λουλουδοπόλεμος στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι συνώνυμο της παρακμής και της σπατάλης», «τόσα χρόνια δεν ανάγκαζα κανέναν να εκφραστεί με γαρύφαλλα», «δεν αποποιούμαι το παρελθόν μου αλλά ούτε και είμαι υπόλογος για το πού θα ξοδέψει ο καθένας τα χρήματά του», «τόσα χρόνια ζούσαμε τις ζωές άλλων. Ζωές της φούσκας, εικονικές», «Μας έβαλαν στη διαδικασία να αισθανόμαστε υπερπλούσιοι».

Oλόκληρο λόγο έβγαλε πάνω στη σκηνή με τους δημοσιογράφους να ζητούν περαιτέρω εξηγήσεις και τον Γιάννη Ζουγανέλη να προσπαθεί να σώσει κάπως την κατάσταση, λέγοντας με χιούμορ πως «δεν έχουμε όλοι την ίδια ευφράδεια λόγου. Πολλοί όμως, έχουμε την καλή ψυχή». 

Με ένα κόμπιασμα στη φωνή -σημάδι αμηχανίας- ο τραγουδιστής που όλα τα προηγούμενα χρόνια γέμιζε με γαρύφαλλα και πιάτα ολόκληρες πίστες, συνέχισε τις εξηγήσεις λέγοντας πως θέλει ο κόσμος να έρθει φέτος να τον ακούσει και αποχωρώντας από το μαγαζί να πει πως «ο Ρέμος μου βγήκε πιο φθηνός φέτος, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια».

Και ενώ οι άνθρωποι των δημοσίων σχέσεων μυρίστηκαν αμέσως το μπαρούτι και προέτρεψαν ευγενικά τους δημοσιογράφους να κάνουν τις επόμενες ερωτήσεις τους, ο λαϊκός τραγουδιστής θεώρησε απαραίτητο μετά από σχετική ερώτηση να τοποθετηθεί τόσο για τη συνεχή παρουσία του ΣΔΟΕ στις συναυλίες του αναφέροντας πως δεν φοβάται κανέναν και έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα αλλά και για την αλβανική καταγωγή της Ελένης Φουρέιρα, παίρνοντας το μέρος της.

Η καλύτερη ατάκα βέβαια που ακούστηκε από το στόμα του λαϊκού τραγουδιστή που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έναν συνεχή αγώνα να αλλάξει καλλιτεχνική ταυτότητα, συμμετέχοντας σε μουσικές σκηνές και συνεργαζόμενος με ανθρώπους της Τέχνης (βλέπε Γιάννης Κακλέας) ήρθε στο τέλος, σε μία δήθεν κρίση ειλικρίνειας. Ήταν το αλησμόνητο «Μισθοί χρόνων ξοδεύτηκαν στα πόδια μου» και το τελευταίο γαρύφαλλο έπεσε με θόρυβο στη σκηνή. Σχεδόν εκδικόντας τον...

Κατά τα άλλα, η συνέντευξη Τύπου ήταν άψογα διοργανωμένη, με τον ταλαντούχο Γιάννη Ζουγανέλη να κλέβει τις εντυπώσεις για ακόμη μια φορά με το χιούμορ του και το χάρισμα λόγου που διαθέτει και τη Μελίνα Ασλανίδου -λιγομίλητη- να χαμογελά γλυκά στις κάμερες. Το στοίχημά τους είναι από αυτήν την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη να δώσουν χρώμα στα βράδια μας με ένα μουσικό πρόγραμμα πέντε ωρών και με «ενωμένες ανάσες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο χαρισματικός Γιάννης Ζουγανέλης.