current views are: 10

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:30

Η Πέμη Ζούνη μας ξεναγεί στο «Μοναστήρι της Τέχνης» της! (φωτό)

 Το εστιατόριο “El Convento” φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή της Πέμης Ζούνη και στεγάζεται στο Μεταξουργείο.

Δημοσίευση 06:30’
αρθρο-newpost

 Το εστιατόριο “El Convento” φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή της Πέμης Ζούνη και στεγάζεται στο Μεταξουργείο.

Ζεστό, ατμοσφαιρικό, ντυμένο με κόκκινα βελούδα. Το εστιατόριο “El Convento” που φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή της Πέμης Ζούνη ξεχωρίζει για δύο λόγους: για τους γευστικούς οργασμούς που σου προκαλούν τα πιάτα του chef Μιχάλη Ντουνέτα και για τις διαδραστικές παραστάσεις που φιλοξενεί καθημερινά: βραδιές νοητικής Μαγείας και Μυστηρίου, ακροβατικές παρουσιάσεις και έργα για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Στεγάζεται στο Μεταξουργείο. Απ΄ έξω πέτρινο και επιβλητικό. Από μέσα σωστό μοναστήρι. Άλλωστε “El Covento” σημαίνει “Το Μοναστήρι της Τέχνης”. Μας υποδέχτηκε η πρωταγωνίστρια Πέμη Ζούνη -εξαιρετική οικοδέσποινα- και μας ξενάγησε στους ιδιαίτερους εσωτερικούς χώρους του. Κηροπήγια, πολυέλαιοι, αναμμένα κεριά παντού γύρω σου και εξυπηρετικοί σερβιτόροι με αμφίεση καλόγερου. Ένας χώρος γουστόζικος που αναδύει μυρωδιές Τέχνης και γεύσεων.

Δεν γίνεται να μην μελετήσεις τη μεγάλη ποικιλία σπάνιων κρασιών (λευκό, κόκκινο και ροζέ) που διαθέτει το συγκεκριμένο εστιατόριο ούτε να μην δοκιμάσεις μερικές από τις ξεχωριστές γαστρονομικές επιλογές που αυτό προσφέρει σε τιμές μάλιστα, πολύ φιλικές. Την ανάμεικτη σαλάτα με τα φουντούκια και τα καρύδια, την ποικιλία γαλλικών και ιταλικών τυριών, το πεντανόστιμο φιλέτο λαβράκι με την ελαφριά σάλτσα λεμονιού αρωματισμένη με κάρυ και στο τέλος, για επιδόρπιο το λαχταριστό σπιτικό cheese cake με σάλτσα φράουλας και ελαφριά σαντιγύ βανίλιας.

Τα γκουρμέ, μαγειρεμένα στη λεπτομέρειά τους, πιάτα του “El Covento” απευθύνονται σε… μυημένους πελάτες των γεύσεων αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν άγνωστες μυρωδιές φαγητού και να δελεάσουν με νέες γευστικές εμπειρίες τον ουρανίσκο τους.

Στο “El Covento” αισθάνεσαι όμορφα…

Φ.Π.


σχετικα αρθρα