Για την πορεία του στο θέατρο μίλησε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ απάντησε στην αρνητική κριτική που έχουν δεχθεί οι δηλώσεις του και οι αναρτήσεις του στα social media.

Μιλώντας στο Join Us, ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε: 

«Δεν με ενοχλεί το σχόλιο. Με ενοχλεί η κακία και όταν κάτι είναι αναληθές και ανακριβές. Όταν υπάρχει άλλος στόχος και τα πράγματα δεν κρίνονται κάτω από το ίδιο πρίσμα. Με ενοχλούν, δηλαδή, τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Εννοείται ότι αυτό που κάνω μπορεί και να κριθεί».

Το «μίσος» στα social media και ο λόγος που έσβησε τον λογαριασμό του στο twitter: «Βεβαίως υπάρχει ένα διάχυτο μίσος στα social media. Είναι η εποχή της αποκαθήλωσης. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που είναι και θα ήθελαν να είναι κάτι άλλο και πιθανότατα δεν μπορούν. Το ξέρουν ή το ανακαλύπτουν και το πολεμούν αποκαθηλώνοντας αυτούς που μπορούν. Το περίφημο τρολάρισμα. [...] Έσβησα τον λογαριασμό μου στο twitter γιατί απέδειξα ότι είναι τόσο απλό. Αυτός που έγραφε το οτιδήποτε εξακολουθεί να το γράφει για κάποιον άλλον. Δεν άλλαξε κάτι γι’ αυτόν. Άλλαξε όμως κάτι για μένα. Και το σημαντικό είναι να αλλάζουμε κάτι για εμάς πρώτα και μετά για όλους τους υπόλοιπους. Είναι μια απόφαση, είναι μια θέση, δεν είναι ήττα. Κι ας είναι ήττα, δεν έχω τέτοια θέματα, είμαι καλύτερα. Έχω Instagram. Κάποτε μία κοπέλα έγραψε σε μία φωτογραφία μου: "Ο Φιλιππίδης, αχ όχι δεν τον μπορώ". Και της απαντάω: "Αχ όχι δεν σε ρωτήσαμε ρε γαμώτο, κρίμα"».

Τι βαθμό θα έδινε στον εαυτό του και το ταλέντο του; «10 με τόνο. Αλήθεια λέω. Ξέρω ότι θα κατηγορηθώ. Αυτό που λέω και στα παιδιά στη σχολή είναι ότι δεν μπορεί ένας ηθοποιός να ανεβαίνει στη σκηνή με ηττοπάθεια. Πρέπει να ανεβαίνει πάνω και να λέει "είμαι ο καλύτερος" και να το αποδεικνύει».