current views are: 1

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:00

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τα σουξέ του ποδαριού και η δημοσιότητα!

Για τα σουξέ του ποδαριού και το κυνήγι της δημοσιότητας μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Για τα σουξέ του ποδαριού και το κυνήγι της δημοσιότητας μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Έχει ορθό λόγο, άποψη γύρω από τα καλλιτεχνικά πράγματα και συγκεκριμένα το τραγούδι που είναι και το είδος που υπηρετεί.

Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο λόγος, ο οποίος έδωσε μία συνέντευξη και μίλησε για τα σουξέ του ποδαριού και το κυνήγι της δημοσιότητας.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

– Στη μουσικοθεατρική παράστασή σας (σ.σ. με Χ. Θηβαίο και Ο. Ιωάννου) έχουν «πρωταγωνιστικό» ρόλο ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις. Υπάρχουν σήμερα τόσο μεγάλοι συνθέτες;

«Φοβάμαι πως όχι… Το «καταραμένο» lifestyle, από τη μία, και το «απολιτικό» που υπάρχει γύρω μας, από την άλλη, δεν γεννούν εμπνεύσεις τέτοιου τύπου. Τώρα κυνηγούν τη διασημότητα και τα σουξέ του ποδαριού. Οι μεγάλοι συνθέτες μας δεν έγραφαν για να γίνουν διάσημοι, ούτε για να πετύχουν σουξεδάκια. Έγραφαν γιατί, αν δεν τα έγραφαν, θα πνίγονταν, θα έσκαγαν από όσα ήθελαν να εκφράσουν, από όσα κατήγγειλαν μέσα από τα τραγούδια τους. Θα μου πεις, δεν υπάρχουν σήμερα πράγματα να «καυτηριάσουν» και να καταγγείλουν; Υπάρχουν, αλλά οι περισσότεροι χώθηκαν στους καναπέδες τους. Και το βρίσκω ιδιαίτερα λυπηρό αυτό. Γιατί πρέπει να υπάρξει επανάσταση και στην τέχνη και γενικότερα, για να αντισταθούμε στην κατάντια της πολιτικής ζωής μας και της καπελωμένης καθημερινότητάς μας»!

– Εσύ από τη σκηνή πάντως ασκείς κριτική…

«Οφείλω να κάνω και κάνω, ίσως γι’ αυτό και ο κόσμος με ακολουθεί με τόση αγάπη κι αφοσίωση. Περιμένει από μένα να κάνω καυστική κριτική σε όσα ζούμε από σκηνής – και με τα τραγούδια μου και με όσα λέω ενδιάμεσα, 40 χρόνια τώρα».


σχετικα αρθρα