Έχοντας γκρίζα και κοντά μαλλιά, η 75χρονη πια Μάρω Κοντού δηλώνει ότι αισθάνεται σαράντα, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα με το πέρασμα του χρόνου. Στα πενήντα της όμως, πέρασε μια φοβερή κρίση ηλικίας. «Υπήρξα τυχερή όμως που την έπαθα, γιατί έτσι αναγκάστηκα να ψαχτώ. Επειδή ήμουν ένα πάρα πολύ όμορφο κορίτσι, όταν άρχισαν στα 50 μου τα πρώτα σημάδια, ταράχτηκα, δεν ήμουν προετοιμασμένη φαίνεται όσο θα έπρεπε. Έβαλα τον εαυτό μου κάτω, συζητήσαμε πολλές φορές για πράγματα που είχα στο κεφάλι μου, για παιδικά τραύματα, για έρωτες, για διαζύγια, και τότε ακριβώς άφησα το θέατρο γιατί σκέφτηκα ότι λόγω των ταινιών μου, δεν μπορούν να με φανταστούν σε κάτι άλλο, και όλες οι προτάσεις ήταν μόνο για κωμωδία, ή για επιθεώρηση. Έτσι, ασχολήθηκα με το Δήμο της Αθήνας, με το Μητέρα, με την πολιτική. Έγινε λοιπόν ένας ωραίος κύκλος, κέρδισα ένα μεγάλο κομμάτι αυτογνωσίας συνειδητοποίησα ότι μεγάλωσα, ένιωσα πολύ ευχαριστημένη που είχα αυτή την ηλικία και αυτό το σουλούπι και ξαναβρέθηκα τώρα στην αφετηρία μου», εξομολογείται στο περιοδικό “People” η αγαπημένη  ηθοποιός.

«Είχα σουξέ στους άνδρες αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Και την Marilyn Monroe την είχαν κερατώσει και την Ava Gardner και την Elizabeth Taylor», λέει η Μάρω Κοντού.  Έζησε μεγάλους έρωτες; «Ασφαλώς. Και ήταν πολύ ωραία. Και αγάπησα και πρόδωσα και προδόθηκα, όλα είναι μέσα στη  ζωή και όλα είναι πολύτιμες εμπειρίες. Και όλα με το πέρασμα του χρόνου τα βρίσκεις πια απολύτως φυσιολογικά».

Η γνώμη της για το θάνατο; «Δεν τον έχω σκεφτεί ακόμη. Έχω δώσει εντολή στον εγκέφαλό μου να πεθάνω από ανακοπή στα 99 μου».

Η γνωστή ηθοποιός δε σταματά να μας εκπλήσσει τόσο με την αλλαγή της εμφάνισής όσο και με τις απόψεις της. Πάντα ανατρεπτική, δε δίστασε να μεταμφιεστεί μάχρι και σε πόρνη για τις ανάγκες της τελευταίας θεατρικής παράστασης στην οποία συμμετείχε.