Για ομορφιά, χρόνο, δυνάμεις και εικόνα μίλησε η Κατερίνα Λέχου σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! 

Νιώθει ελκυστική η ηθοποιός; Η ίδια απαντά: «Αισθάνομαι ιδιαιτέρως ελκυστική. Αυτό το παίρνω πρώτα από τον σύντροφό μου. Και δεν εννοώ όταν με βλέπει βαμμένη, έτοιμη για έξοδο, αλλά στο “καλημέρα σας”. Όταν με κοιτάζει και βλέπω στα μάτια του πως με βρίσκει ελκυστική. Άλλωστε, ούτε η Ζιζέλ αρέσει σε όλους. (ε καλά διαφορετικά τα μεγέθη, ανόμοια) Αυτό δεν είναι θέμα ηλικίας. Και στα 20 μου, σε κάποιους άρεσα, σε κάποιους δεν άρεσα. Είναι θέμα γούστου».

Και μπορεί η σύγκριση με το διεθνές top model να ήταν τουλάχιστον άστοχη, -διαφορετικά και ανόμοια τα μεγέθη- αλλά η τοποθέτησή της περί χρόνου και δυνάμεων που εγκαταλείπουν πολύ μας άγγιξε: 

«Μου αρέσει πάντα να διαλέγω. Λέω “τι θα ήθελες; Να είσαι μια κουκλίτσα και να μοιάζεις 20 χρονών και να μην μπορείς να σύρεις το πόδι σου; Ή να είσαι ψιλοζαρωμένη αλλά να σφύζεις από ενέργεια;” και διάλεξα το δεύτερο. Θέλω να έχω ένα μυαλό που δουλεύει τούρμπο, και δυνατό σώμα. Το πρόσωπο τι να το κάνω; Κάποια στιγμή θα καταπέσει. Κάνω οικονομία δυνάμεων. Επιλέγω πια να κάνω μια δουλειά την ημέρα. Ή θα μαγειρέψω, ή θα πάω στο σούπερ-μάρκετ ή θα πάω στον λογιστή μου. Κάνω ένα απ΄όλα, όχι όπως παλιά που τα έκανα όλα και μετά πήγαινα στην παράσταση. Πλέον δεν μπορώ. Με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου».