current views are: 1

9 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση11:57

Το πρώτο κλάμα του Έλβις Πρίσλεϊ…

Η Γκλάντις Πρίσλεϊ πόναγε πολύ. Έπαιρνε ανάσες, έσπρωχνε και ούρλιαζε, όπως η πλειοψηφία των γυναικών αυτού του πλανήτη, όταν έρχεται η στιγμή να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή.

Δημοσίευση 11:57’
αρθρο-newpost

Η Γκλάντις Πρίσλεϊ πόναγε πολύ. Έπαιρνε ανάσες, έσπρωχνε και ούρλιαζε, όπως η πλειοψηφία των γυναικών αυτού του πλανήτη, όταν έρχεται η στιγμή να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή.

Η Γκλάντις Πρίσλεϊ πόναγε πολύ. Έπαιρνε ανάσες, έσπρωχνε και ούρλιαζε, όπως η πλειοψηφία των γυναικών αυτού του πλανήτη, όταν έρχεται η στιγμή να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή. Πέντε λεπτά μετά τις τέσσερις και μισή το πρωί, ακούστηκε για πρώτη φορά το κλάμα του μικρού Έλβις, μέσα στο δωμάτιο της κατοικίας Πρίσλεϊ.

Αυτό του δίδυμου αδερφού του, δεν ακούστηκε ποτέ, αφού γεννήθηκε νεκρός, αφήνοντας έτσι μόνο του το μωρό που θα γινόταν ο «βασιλιάς» της ροκ.

Μεγαλωμένος σε ένα υπέρ-προστατευτικό περιβάλλον, όπου η μητέρα του τον λάτρευε παθολογικά, ο Έλβις μεγαλώνοντας αποκτά την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία δέκα ετών. Πέντε χρόνια μετά, μετακομίζει οικογενειακά σε μια φτωχογειτονιά στο Μέμφις του Τεννεσί και εκεί θα έρθει πολύ κοντά με τα μπλουζ και τηνγκόσπελ μουσική, πηγαίνοντας στις «συνάξεις του Θεού».

Το 1953 τελειώνοντας το Λύκειο κάνει αρχικά διάφορες δουλειές. Οδηγεί φορτηγό ή εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων μέχρι τις 18 Ιουλίου του 1953, όταν πληρώνει τρία δολάρια και είκοσι πέντε λεπτά για να ηχογραφήσει στα στούντιο της Sun Records δύο τραγούδια που ήθελε να κάνει δώρο στην μητέρα του. Θα επιστρέψει στις αρχές Ιανουαρίου του 1954, για να ηχογραφήσει άλλα δύο τραγούδια. Ο Σαμ Φίλιπς ιδιοκτήτης της Sun προσέχει για πρώτη φορά την φωνή του Έλβις.

Διαβάστε περισσότερα στο provocateur.gr