Θέση για το μακελειό στο Παρίσι πήρε και ο "Mr. Facebook" αποκαλύπτοντας ότι στο παρελθόν παρ' ολίγον να πέσει και ο ίδιος θύμα δολοφονικής επίθεσης από τζιχαντιστές.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν, και ειδικά στους εξτρεμιστές, να φιμώσουν το Facebook:

«Πριν από μερικά χρόνια, ένας εξτρεμιστής από το Πακιστάν έδωσε αγώνα για να με καταδικάσει σε θάνατο, επειδή το Facebook δεν απαγορεύει την ανάρτηση περιεχομένου που προσβάλλει τον Μωάμεθ.

Το μελετήσαμε αυτό επειδή οι διαφορετικές φωνές -ακόμη και αν μερικές φορές είναι επιθετικές- μπορεί να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον μέρος.

Το Faceboοk είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους. Ακολουθούμε τους νόμους κάθε χώρας, αλλά δεν επιτρέπουμε ποτέ μια χώρα ή μια ομάδα ανθρώπων να υπαγορεύουν σε άλλους το τι θέλουν να μοιραστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, και όντας προβληματισμένος από την επίθεση στο Charlie Hebdo και με βάση τη δική μου εμπειρία από τον εξτρεμισμό, αυτό που λέω τώρα είναι ότι αυτό που όλοι πρέπει να καταδικάσουμε είναι ότι μια ομάδα εξτρεμιστών προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές και τις απόψεις των άλλων σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί στο Facebook. Έχω δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε ένα μέσο όπου όλοι θα μπορούν να μιλούν ελεύθερα χωρίς το φόβο της βίας.

Η σκέψη μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους, τον λαό της Γαλλίας αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της γης, οι οποίοι επιλέγουν να μοιραστούν τις ιδέες τους, ακόμη και αν αυτό χρειάζεται θάρρος» #JeSuisCharlie.