current views are: 1

14 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση06:00

Θα συνεργαστεί με τις πολωνικές αρχές ο καταζητούμενος Πολάνσκι!

Ο Ρομάν Πολάνσκι δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις πολωνικές αρχές στο πλαίσιο του αμερικανικού αιτήματος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση 06:00’
αρθρο-newpost

Ο Ρομάν Πολάνσκι δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις πολωνικές αρχές στο πλαίσιο του αμερικανικού αιτήματος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις πολωνικές αρχές στο πλαίσιο του αμερικανικού αιτήματος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας 13χρονης το 1977 στο Λος Άντζελες.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Πολωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να ανακρίνει τον πολωνικής καταγωγής σκηνοθέτη που ζει στη Γαλλία έπειτα από το αίτημα που έλαβε για την έκδοσή του.

«Βρίσκομαι εδώ κυρίως για τις προετοιμασίες μίας ταινίας που θέλω να γυρίσω φέτος», δήλωσε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ στο δίκτυο TVN24.

“Γνωρίζω ότι έχει υπάρξει αίτημα έκδοσης και φυσικά θα περάσω από τη διαδικασία και βλέπουμε. Έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας. Ελπίζω όλα να είναι εντάξει”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την ιστορία, ο σκηνοθέτης δήλωσε ένοχος το 1977 για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με την 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ στη διάρκεια φωτογράφισης στο Λος Άντζελες, έπειτα από κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ.