Στην εκπομπή του Θοδωρή Αθερίδη, «Αργά», φιλοξενήθηκε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μίλησε για τη γνωριμία του με τον Anthony Hopkins και αποκάλυψε από πού εμπνεύστηκε ο ηθοποιός την ερμηνεία του από το Hannibal, αλλά και τι ζήτησε από τον δημοσιογράφο.

«Τι ωραίος τύπος ο Anthony Hopkins. Στο “Hannibal” που τον δείχνει να παίζει πιάνο, παίζει ο ίδιος. Ίσως και για τον “Αύγουστο” που έχει σκηνοθετήσει. Πάντως την πρώτη φορά που τον είδα, ήταν για τη “Σιωπή των Αμνών” και μου είχε πει ότι τον τρόπο που έπαιζε, δεν τον εμπνεύστηκε από τους ανθρώπους, αλλά από τις γάτες. Τον “Hannibal” τον εμπνεύστηκε από τις γάτες που κοιτάνε, ανοίγουν τα μάτια και ορμάνε χωρίς να το καταλάβεις», είπε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και πρόσθεσε:

«Ήταν πάρα πολύ ωραία η ερμηνεία του. Νόμιζες ότι έπαιζε σε όλο το έργο και έπαιξε μόνο 20 λεπτά. Ήταν τόσο επιβλητικός και υποβλητικός ταυτόχρονα. Επίσης, σαν άνθρωπος-έχοντας περάσει κι αυτός θέματα που είχε προσωπικά- έχει πάει στην Καλιφόρνια, θέλοντας να πείσει καλλιτέχνες ηθοποιούς που δεν είναι ιδιαίτερα καλοί πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου κι ότι μπορούν να κάνουν και μια άλλη δουλειά. Και πάει σε ειδικά σεμινάρια».

Όσο για την πρώτη γνωριμία τους; Ο δημοσιογράφος εξομολογήθηκε: «Πάω εγώ ψαρωμένος και του λέω: “Sir Anthony” και μου λέει: “Tony παρακαλώ”. Και μετά λες: “Οι δικοί μας εδώ γιατί μόλις κάτι κάνουν, σου λένε σας παρακαλώ στον πληθυντικό”»;