Το Χόλιγουντ είναι η γη των στερεότυπων. Αναφύονται σαν το γκαζόν στα μεξικανικού τύπου σπίτια των κινηματογραφικών παραγωγών και συντηρούνται με προσεκτικό κούρεμα και καθημερινό πότισμα. Ένα από αυτά τα στερεότυπα θέλει τις γυναίκες που έλαμψαν στη μεγάλη οθόνη να προέρχονται από φτωχές οικογένειες που συνταράσσονται από εμφύλιες συγκρούσεις, να είναι αμόρφωτες -με κάποιο φλέγμα- και να πέφτουν εύκολα θύματα των μεγαλοκαρχαριών της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η Χέντι Λαμάρ δεν υπήρξε τίποτε από τα παραπάνω. Η έλευσή της στον κόσμο έγινε με δόξες και τιμές τον Νοέμβριο του 1914 σε πλούσια εβραϊκή οικογένεια της Βιέννης –ο πατέρας της ήταν τραπεζίτης και η μητέρα της πιανίστα με καταγωγή από τη Βουδαπέστη. Όμως εκείνη, αντί να δείξει την πρέπουσα ευγνωμοσύνη προς τους γονείς της που την περιέβαλαν με όλα τα αγαθά του πλούτου και της πνευματικής καλλιέργειας, επέλεξε να τους φιλοδωρήσει με δύο σκάνδαλα πρώτης κατηγορίας:

Παντρεύτηκε τον μεγιστάνα έμπορο όπλων Φριτζ Μαντλ, ο οποίος είχε στενούς δεσμούς με τα φασιστικά κόμματα και καθεστώτα της εποχής και πρωταγωνίστησε στην «Έκσταση», το περίφημο τσέχικο φιλμ παραγωγής 1933, όπου υποδύθηκε τον πρώτο γυναικείο οργασμό στην ιστορία του κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα στο provocateur.gr