Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

25 Ιανουαρίου 2015! Απόγευμα! Μητέρα όλων των μαχών της τηλεθέασης η νύχτα των εκλογών! Επιτελεία, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, σταρ παρουσιαστές, σταρ δημοσιογράφοι, σταρ ρεπόρτερ, καλλιτέχνες σκηνοθέτες, εξωτερικά συνεργεία, βαν και λινκ και ό,τι υπάρχει, εκλογολόγοι, δημοσκόποι, αναλυτές, διεθνολόγοι και φυσικά πολιτικοί. Πολιτικοί πασίγνωστοι, σχεδόν γνωστοί, εντελώς άγνωστοι, με εμπειρία ή χωρίς, συμπαθείς ή όχι, αμύητοι σε κόλπα ή μεγάλες γάτες. Και γραβάτες, κοστούμια, μανικετόκουμπα, χρωματιστά πουκάμισα, βαμμένα μαλλιά, άτεχνα ή περασμένα από επαγγελματίες να γυαλίζει σαν ασημί το λευκό! Και μετά, οι κυρίες της ενημέρωσης, με τα μάτια όλα επάνω τους…

Έλλη Στάη: Πάντα πριγκιπική!

Η Έλλη Στάη, συνδράμοντας τον Αντώνη Σρόιτερ, κατόρθωσε να βγάλει τον ALPHA πρώτο στην τηλεθέαση. Πιο φρέσκια και πιο εφηβική από ποτέ, προτίμησε ένα φόρεμα του σχεδιαστή Ανδρέα Χολέβα, όπως άλλωστε κάνουν διάσημες καλλονές στον πλανήτη, μιας και η Petra Nemcova, η Tara Reid, η Hayden Panetierre ακόμη και η Dee Ocleppo, η σύζυγος του Τommy Hilfige, προτιμούν τις δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή! Η κ. Στάη προτίμησε ένα απλό, αλλά πολύ αριστοκρατικό φόρεμα σε μοβ χρώμα και στην ίδια απόχρωση που είχαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κοντό, κοριτσίστικο και με τα μπρατσάκια έξω το φορεματάκι, ήταν ότι πρέπει για εφηβικό πάρτι! Τον κανάλι, ακόμη, έστησε ένα σκηνικό για την Έλλη Σταη και το βράδυ των εκλογών, όπου οι δυο παρουσιαστές κάθονταν υπερυψωμένοι, στο κυκλικό τραπέζι, με τους καλεσμένους χαμηλότερα τους, σαν να βρίσκονταν σε θρόνο και έσκυβαν να ακροαστούν τους υπηκόους, στην βασιλική αίθουσα. Όταν δε σηκώνονταν από τις θέσεις τους, μιας και αυτή είναι πλέον στην χώρα η άποψη για τις ειδήσεις, η κυρία Στάη έκανε δεξιά ενώ ο κύριος Σρόιτερ το κόβε προς τα αριστερά, ώστε να μη τους έχουμε στο ίδιο όρθιο πλάνο. Το αριστοκρατικό ζευγάρι των παρουσιαστών, προς το τέλος της βράδιας αποσύρθηκε νικηφόρο με εμάς στο σπίτι, να επιθυμούμε να κάνουμε από μια υπόκλιση στους μεγαλειότατους της ενημέρωσης.

Όλγα Τρέμη: Απλά τέλεια 1!

Με σκούρο κόκκινο σακάκι άψογης εφαρμογής και όχι σαν αυτά που φοράνε συνήθως στις ειδήσεις, τα οποία μόνο οι συνεργαζόμενοι στυλίστες βρίσκουν πάντα εκτός μόδας, εποχής και νούμερου. Ή πολύ στενά θα 'ναι στους ώμους στις παρουσιάστριες –ειδικά σ' εκείνες των μικρών δελτίων- ή πολύ φαρδιά, σα δανικό από εύσωμη συμπεθέρα. Το χτένισμα, το μέικ απ, τα διακριτικά αξεσουάρ της Όλγας Τρέμη, ταίριαζαν με μια βραδιά πολύ σημαντική, επίσημη, ξεχωριστή αλλά με σοβαρότητα και επίγνωση του ρόλου της παρουσιάστριας ειδήσεων, που δεν θα 'ναι ντυμένη σα να πρέπει να πάει σε βάφτιση ή στα μπουζούκια για να ανοίξει πρόγραμμα.   

Μάρα Ζαχαρέα: Απλά τέλεια 2!

Το ίδιας απόχρωσης, σκούρο κόκκινο, σακάκι σαν της κ. Τρέμη προτίμησε και η κ. Ζαχαρέα και έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ ταίριαζε με τα χρώματα των νικητών της βραδιάς. Εξαιρετικό, μοντέρνο αλλά όχι ανάρμοστα κοριτσίστικο το κούρεμα της έκανε την διάφορα, μαζί με το πολύ απλό αλλά φωτεινό μεικ απ της και την πάντα μετρημένη και αξιοπρεπή της στάση. Είναι δε, τόσο ταιριαστοί και γνώριμοι επαγγελματικά, οι κ. Ζαχαρεα-Χατζηνικολάου, που ούτε μια φορά σε μια ατελείωτη νύχτα, δεν κάλυψε ο ένας τον άλλον, αλλά ούτε και άφησαν κανένα κενό αμηχανίας. Ήταν σαν ένα ντουέτο μουσικών οργάνων που βιρτουόζικα μάγεψαν έναν απαιτητικό κοινό.  

Διαβάστε περισσότερα στο provocateur.gr