Ο Ντέμης Ρούσσος τους τελευταίους μήνες υπέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες από καρκίνο. Η εξέλιξη της νόσου ήταν πολύ γρήγορη. Ο ίδιος αν και είχε διαχειριστεί στη ζωή του αρκετές φορές προβλήματα υγείας, την συγκεκριμένη εξέλιξη της νόσου στάθηκε αδύνατο να την αντιμετωπίσει.

Με τον Ντέμη Ρούσσο είχαμε συναντηθεί παλιότερα στα πλαίσια συνέντευξης, αλλά η τελευταία φορά που έκανα παρέα μαζί του ήταν την περίοδο λίγο πριν και λίγο μετά την μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Ηρώδειο. Εκείνη την νύχτα, αναφέρομαι στην νύχτα της συναυλίας, όταν εμφανίστηκε στην σκηνή στάθηκε στο κέντρο και αφιέρωσε το τραγούδι που ακολούθησε στον «φύλακα άγγελό του» την Ευαγγελία Γκίκα, την γυμνάστρια και θεραπεύτριά του. Το Ηρώδειο γεμάτο κόσμο, εκείνος να τραγουδάει με εκείνο το πολύ ιδιαίτερο γρέζι φωνής που είχε, όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τον κάνανε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, το κοινό να τον αποθεώνει και μετά καλεσμένοι μερικοί φίλοι, σε μια ταράτσα ενός μαγαζιού στο Γκάζι να μιλάμε μαζί του για όλα... Εκείνη την βραδιά ήταν μαζί του και ο γιος του, ο οποίος ασχολείται με την μουσική. Όταν λιγόστεψε ο κόσμος και καταλάγιασαν και οι φωτογράφοι, κάθισα δίπλα του και φυσικά ανοίξαμε κουβέντα.

Ήταν η πρώτη φορά που μου μίλησε για την Ευαγγελία Γκίκα. Ο Ρούσσος εννέα χρόνια πριν είχε τεράστιο πρόβλημα στήριξης και το βάδισμά του ήταν εξαιρετικά δύσκολο, σε σημείο που να μην μπορεί να κινηθεί χωρίς μπαστούνι ή υποβασταζόμενος. Η Ευαγγελία, καθηγήτρια yoga, γυμνάστρια και θεραπεύτρια, όπως εκείνος μου ομολόγησε εκείνο το βράδυ, στο πρώτο ραντεβού τους στο οποίο ο ίδιος πήγε με καροτσάκι, του είπε: «Σας υπόσχομαι ότι στο Ηρώδειο θα βγείτε χωρίς μπαστούνι».

Διαβάστε περισσότερα στο provocateur.gr