Ο πρίγκιπας William φαίνεται ότι αγαπάει τόσο πολύ τη γυναίκα του που δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να χωρίσει με την Kate και γι’αυτό δε δέχτηκε να υπογράψει και το προγαμιαίο συμβόλαιο.
Όταν ο Ουίλιαμ έλεγε στην Κέιτ ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα είναι μαζί και στα πλούτη και στη φτώχεια το εννοούσε! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph είχε δεχτεί συμβουλή για υπογραφή προγαμιαίου συμφωνητικού, το οποίο ωστόσο αρνήθηκε.

Φίλος του που μίλησε στην εφημερίδα αναφέρει ότι δέχτηκε την πρόταση αυτή ως λογική επιλογή -η περιουσία της νύφης είναι κατά πολύ μικρότερη από ό,τι του αναλογεί από την βασιλική περιουσία ύψους περίπου 500 εκ. λίρες- από σύμβουλο της μητέρας του Νταϊάνα.

“Δέχτηκε τη συμβουλή ότι κάποιου είδους νομική συμφωνία θα ήταν καλή ιδέα. Ωστόσο, αγαπά την Κέιτ και την εμπιστεύεται απόλυτα. Ήταν κάθετος ως προς το ότι καμία συμφωνία δεν είναι απαραίτητη” δήλωσε.

Τα συμφωνητικά αυτού του είδους δεν αποτελούν παράδοση για τη βρετανική μοναρχία. Υπάρχει, ωστόσο, το παράδειγμα της πριγκίπισσας της Σουηδίας, Βικτόρια, η οποία παντρεύτηκε τον πρώην γυμναστή της. Εκεί υπεγράφη συμφωνητικό, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπήρχαν απαιτήσεις από τη βασιλική περιουσία.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους συμφωνητικά μπορεί να μην έχουν να κάνουν μόνο με την περιουσία αλλά και με την υποχρέωση για εχεμύθεια στην περίπτωση διαζυγίου -που σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα ήταν πλήγμα για την εικόνα της βρετανικής μοναρχίας.

Όπως και να έχει, η δούκισσα του York, Σάρα Φέργκιουσον η οποία χώρισε τον πρίγκιπα Άντριου το 1992, είχε δηλώσει ότι πήρε μόνο 15.000 λίρες από το διακανονισμό του διαζυγίου. Από την άλλη πλευρά, η ίδια και οι κόρες της παίρνουν κονδύλια από τη βασιλική περιουσία.

Για την ακρίβεια οι δύο πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία θεωρείται ότι έχουν εισπράξει συνολικά 3 εκ. λίρες από τη γιαγιά τους Ελισάβετ.


O λόγος του... πρίγκιπα

Ο αδελφός και κουμπάρος του πρίγκιπα Ουίλλιαμ, πρίγκιπας Χάρι, προκάλεσε συγκίνηση στους 350 προσκεκλημένους στο γαμήλιο δείπνο, την Παρασκευή το βράδυ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Κάρολο, όταν στο σύντομο καθιερωμένο για τον κουμπάρο λόγο, απευθυνόμενος στον αδελφό του, είπε: "η μητέρα μας θα ήταν σήμερα υπερήφανη για σένα". Σύμφωνα με την περιγραφή αγγλικής εφημερίδας ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει την έντονη συγκίνησή του.

Την κοινωνική απήχηση του βασιλικού αυτού γάμου, τόνισε στα λίγα λόγια που είπε στο γαμήλιο δείπνο, ο πατέρας της νύφης, Μάικλ Μίντλετον. "Σήμερα, είπε, υπερίσχυσε η ισότητα. Όλοι αισθανόμαστε ίσοι και οι δύο οικογένειες ενώθηκαν εύκολα".

Ο πρίγκιπας Κάρολος στα δικά του σύντομα λόγια είπε για την σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλλιαμ, η οποία έχει τώρα τον τίτλο της δούκισσας του Κεντ: "Είναι η κόρη που ποτέ δεν είχα. Είμαστε πολύ τυχεροί που σε έχουμε στην οικογένειά μας".

Οι νεόνυμφοι πέρασαν το Σαββατοκύριακο στα ανάκτορα του Γουίνδσορ, και την Τρίτη ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ θα βρίσκεται στην αεροπορική βάση που υπηρετεί στην Ουαλλία, ως πιλότος ελικοπτέρων διάσωσης. Το γαμήλιο ταξίδι τους θα το καθυστερήσουν, χωρίς να δοθεί επίσημη εξήγηση γι΄αυτό. Πιθανότατα, επειδή προγραμματίζουν να είναι στο εξωτερικό, οι αγγλικές αρχές θέλουν να οργανώσουν πρώτα τα μέτρα ασφαλείας.

Σε δύο μήνες το πριγκηπικό ζεύγος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.


Πηγή: Real.gr/ ΑΠΕ