current views are: 2

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση06:44

Οι «Arcade Fire» έγραψαν τραγούδι για την Ελλάδα!

Tην αμέριστη στήριξή του προς την Ελλάδα έδειξε το ξένο συγκρότημα «Arcade Fire» και πιο συγκεκριμένα ο Γουίν Μπάτλερ.

 

Δημοσίευση 06:44’
αρθρο-newpost

Tην αμέριστη στήριξή του προς την Ελλάδα έδειξε το ξένο συγκρότημα «Arcade Fire» και πιο συγκεκριμένα ο Γουίν Μπάτλερ.

 

Tην αμέριστη στήριξή του προς την Ελλάδα έδειξε το ξένο συγκρότημα «Arcade Fire» και πιο συγκεκριμένα ο Γουίν Μπάτλερ.

Ο διάσημος μουσικός εμπνεύστηκε από την ελληνική κρίση και έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο «Clean Monday».

Ο ίδιος έχει μάλιστα, ελληνικές ρίζες ενώ δημοσίευσε και ένα κείμενο – υποστήριξης στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά στη Guardian:

«Έχω ρίζες από την Ελλάδα. Θέλω να πω, σε γενικές γραμμές ποιος στο καλό δεν έχει ρίζες από την Ελλάδα; Ακόμη και αν ανήκεις στη σούπερ δεξιά πτέρυγα ή είσαι σούπερ Γερμανός ή σούπερ καπιταλιστής, προφανώς δεν θέλεις να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να χρεοκοπήσει.

Αλλά πέραν αυτού, μου αρέσει αυτή η νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Κατά μια έννοια, αντιλήφθηκα ποιος είναι μέσω των media και μου φαίνεται σαν ένας ευθύς κατεργάρης που μπορεί -ίσως μπορεί- να είναι αρκετά τρελός και να καταφέρει υπεύθυνα να διαχειριστεί την ελληνική οικονομική κατάσταση. Μια ορθόδοξη εορτή σαν τη δική μας “Ash Wednesday”.

Διάβαζα στον Guardian για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση και για το πώς θα πληρώσει τα χρέη της, όταν έμαθα πως το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει τη Δευτέρα λόγω της γιορτής της Καθαράς Δευτέρας. Ήταν καταπληκτική/ξεκαρδιστική (καλά, ίσως ελαφρώς διασκεδαστική) σύμπτωση το ότι οι Έλληνες υπουργοί έφτιαχναν τη λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν, έτσι ώστε να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα την ημέρα που ξεκινούσε η Σαρακοστή.

Και όλο αυτό είναι για να καταλάβουμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μακριά άνοιξη και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Καλή τύχη».

Άντε και καλή μας τύχη…