Λίγες μέρες πριν αρχίσει ο νέος κύκλος της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Ηouse of Cards, η επιτροπή των κορυφαίων θεατρικών βραβείων Olivier ανακοίνωσε πως θα βραβεύσει τον Κέβιν Σπέισι για την προσφορά του στο θέατρο Old Vic.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Κέβιν Σπέισι από την κινηματογραφική και τηλεοπτική του καριέρα, όμως πρόκειται για έναν εξαιρετικό θεατρικό ηθοποιό που ταυτίστηκε με το όραμα και την ορμή του Old Vic στο οποίο υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 μέχρι το 2014, όταν παραιτήθηκε για να τον διαδεχτεί ο σκηνοθέτης Matthew Warchus.

Άλλωστε με το Old Vic είχε έρθει στην Επίδαυρο, προσκεκλημένος του Γιώργου Λούκου για την επική παράσταση του Ριχάρδου του Γ' σε σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες.

Εξαιρετική είναι η προσφορά του για το πρόγραμμα Old Vic New Voices, ενός προγράμματος που λειτουργεί ως μέντορας για ανερχόμενα ταλέντα, αλλά και για το εκπαιδευτικό και κοινοτικό πρόγραμμα του Old Vic που έχει επηρεάσει τις ζωές 100.000 νέων ανθρώπων και κατοίκων στα υποβαθμισμένα προάστια του Λονδίνου.

Στις 12 Απριλίου, στην Βασιλική Οπερα του Λονδίνου θα λάβει το βραβείο Olivier για την «εξαιρετική συνεισφορά του» στο Old Vic Τheatre.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Society of London Theatre, αναφέρεται: «Η Society of London Theatre είναι στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσει επισήμως την εξαιρετική προσφορά του Κέβιν Σπέισι στο The Old Vic. Η συνεισφορά του στο θέατρο του Λονδίνου ήταν ένα διαρκές ευεργέτημα και θα μας λείψει η πoλύτιμη συνεργασία του».