Ο Χρήστος Νινιός είναι ένα νέο παιδί που κατάφερε να γίνει ουσιαστικά γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το τραγούδι του "Γράμμα στον Θεό".

Πρόκειται για ένα τραγούδι που αγαπήθηκε απευθείας, παίχτηκε στα ραδιόφωνα και μπήκε στη λίστα των "αγαπημένων". Πίσω από κάθε τραγούδι κρύβεται  όμως, πάντα και μια ιστορία.

Ο νεαρός ερμηνευτής εξομολογείται στο musicsity.gr, την πρωτότυπη ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο τραγούδι:

''Ο πρώτος έρωτας ήρθε στην Α' δημοτικού κι έμεινε ανείπωτος. Το ξανθό κορίτσι, το οποίο καθόταν στο διπλανό θρανίο, έφυγε ξαφνικά στα μέσα της Τρίτης χωρίς να πει ούτε ένα αντίο... Απλά ένα πρωί η θέση της ήταν κενή κι εγώ έμεινα για πολλά χρόνια με την απορία τι απέγινε αυτό το κορίτσι. Από εκέινη τη μέρα πέρασαν 23 χρόνια. Ήταν η πρώτη μέρα του 2010. Δεν είχα καμία διάθεση να βγω αλλά για κάποιο λόγο βγήκα... στο μπαρ ένος φίλου. Στο διπλανό σκαμπό καθόταν ένα κορίτσι με μάτια καστανά, πολύ γνώριμα, αυτό το κορίτσι είχε το ίδιο όνομα με το κορίτσι του διπλανού θρανίου, με τον ανείπωτο παιδικό έρωτα. Αυτό το κορίτσι επέστρεψε στην πόλη 23 χρόνια μετά και αυτό το κορίτσι έγραψε το «γράμμα στο Θεό».

Όταν διάβασα τον Ιανουάριο 2010 τους στίχους, ένοιωσα πως καλύφθηκε με μιάς η απόσταση 23 χρόνων και μέσα σε λίγη ώρα έγραψα τη μουσική. Στην αρχή αναμονή... μετά ελπίδα, μετά ταξίδι, μετά συνάντηση. Την ίδια μέρα το ακούσαμε μαζί και έτσι γεννήθηκε το «γράμμα στο Θεό». Όταν αρχές του 2014 ετοίμαζα τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά, αυτό το τραγούδι, παρότι αγαπημένο, δεν ήταν να μπει στον δίσκο, ούτε η Μαριεύη ήθελε. Δίχως καμία εξήγηση σε συζητήσεις που κάναμε πάντοτε το αφήναμε απ' έξω. Η επιμονή του πολύ καλού μου φίλου, Ευριπίδη Ζεμενίδη, που έχει κάνει και την ενορχήστρωση, έβαλε το «γράμμα στο Θεό» στον δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Απ' ό, τι φαίνεται, η επιμονή αυτή είχε αποτέλεσμα αφού το τραγούδι έχει αγαπηθεί ανέλπιστα πολύ από τον κόσμο.

Το «γράμμα στο Θεό» λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης δύο ανθρώπων που γνωρίστηκαν στην αίθουσα της Α' δημοτικού, διδάχθηκαν μαζί στα τελευταία θρανία την αλφαβήτα, έπαιζαν κυνηγητό στο προαύλιο, ύστερα χαθήκαν ανεξήγητα... και που η ζωή φρόντισε να ξαναβρεθούν για να φτιάξουν ένα τραγούδι."...